Лайм

Засніжене озеро у Фінляндії прикрасили величезним малюнком лисиці - фото чудового пейзажу

Щозими на водоймі з'являється новий шедевр

Вже шостий рік поспіль у Фінляндії замерзле озеро стає полотном талановитого художника Пасі Відгрена. Щозими він малює на льоду гігантських тварин, щоб за допомогою мистецтва спонукати людей частіше виходити на прогулянки прекрасними місцями.

Свої твори майстер творить звичайною лопатою для снігу, і на їх створення йде близько чотирьох годин. У 2021 році Пасі зобразив на крижаній гладі водоймища Питкяярві лисицю - довжина малюнка становить близько 90 метрів, пише NYPost.

Творіння художника недовговічне і проживе до першого сильного снігопаду, але автора це не засмучує. Адже якщо картина хоч на кілька хвилин зробить людей щасливими, його місія буде виконана.

Створювати об'ємні малюнки на льоду Пасі почав у 2016 році, і з того часу у його колекції є ведмідь, сова, заєць та інші тварини. Як полотно 40-річний чоловік завжди обирає одне озеро, яке знаходиться недалеко від його села.

Коли Відгрен приходить до водойми, то насамперед перевіряє товщину льоду. І тільки після того, як переконається в тому, що по ньому можна сміливо ходити, приступає до творчості. На випадок, якщо лід все ж таки трісне і йому доведеться рятуватися, у нього на шиї завжди є два спеціальні льодові шипи. Потім він слідами ніг накидає контури запланованої фігури, після чого починає малювати, використовуючи лопату для снігу.

  • Британець Саймон Бек витоптує на снігу неймовірні візерунки, які виглядають як знаки прибульців. Талановитого чоловіка називають першим сніговим художником у світі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме пройшов перший півфінал "Євробачення 2024": головні подробиці шоу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Хто пройшов у фінал "Євробачення-2024" після першого півфіналу: результати голосування

Після першого півфіналу до гранд-фіналу "Євробачення-2024" пройшли 10 країн-учасниць

alyona alyona і Jerry Heil виступили на "Євробаченні-2024" з потужним номером: відео

Як alyona alyona та Jerry Heil виступили у першому півфіналі "Євробачення-2024" - відео України