Лайм

Як у Парижі пройшло "Дитяче Євробачення-2021": номери переможців та як виступила українка Олена Усенко

У конкурсі брали участь юні представники 19 країн

У столиці Франції відбувся фінал "Дитячого Євробачення-2021", а переможницею конкурсу стала учасниця з Вірменії Малена з піснею "Qami Qami". Юна співачка набрала 224 бали і це вже друга перемога країни на "Дитячому Євробаченні".

Загалом у конкурсі брали участь 19 країн. Переможця визначили, підсумувавши результати голосування національних журі та глядачів. Сара Джеймс із Польщі посіла друге місце з 218 очками, а на третьому опинився учасник із Франції Enzo із піснею "Tic Tac".

Українка Олена Усенко із піснею "Важіль" (Vazhil) посіла 6-е місце. 14-річна вокалістка з Білої Церкви сама написала конкурсну пісню, а її номер був яскравим та мінімалістичним, з акцентом на харизму у сильний голос дівчинки.

Учасниця "Дитячого Євробачення" задоволена своїм виступом, про що розповіла в Instagram. "Дякую, друзі! Дякую за вашу підтримку! Я щаслива! Це тільки мій початок", - написала вона.

Натхнення учасниця "Євробачення" для дітей черпала від гурту Go_A, який успішно представив Україну у 2021 році в Роттердамі. "Вони показали, як важливо просувати українську мову, бо вона неймовірно мелозвучна. Я вирішила написати повністю україномовну пісню і зробити так, щоб її зрозумів увесь світ через мою енергетику, через мій посил", - говорила Олена Усенко.

Історія "Дитячого Євробачення"

2000 року данська телекомпанія "Датське радіо" (DR) вперше провела конкурс пісні для дітей, а у 2002 році до нього приєдналися Швеція та Норвегія. Європейська мовна спілка підхопила ідею, і вже у 2003 роцы провела перший дитячий конкурс пісні "Євробачення" за участю 16 країн.

До участі у "Дитячому Євробаченні" допускаються лише діти від 9 до 14 років. Україна перемагала у пісенному конкурсі у 2012 році, коли Анастасія Петрик виконала пісню "Небо".

Після завершення конкурсу 2021 турнірна таблиця "Дитячого Євробачення" виглядає так:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита