Лайм

Папузі зробили титановий дзьоб після невдалої бійки - тепер птах виглядає як супергерой

На розробку нового дзьоба пішло два роки

Папуга на прізвисько Макс отримав новенький дзьоб, і тепер як і раніше може їсти тверду їжу. Протез пернатому виготовили з титану та надрукували на 3D-принтері.

Як пише New York Post, 20-річний птах втратив дзьоб у бійці два роки тому. Тоді Макс тільки-но переїхав від старого власника до заповідника в Південній Африці, де треба було за себе постояти.

Фото: Hyacinth Haven Bird Sanctuary/Newsflash

Побившись із сородичами, папуга сильно пошкодилв дзьоб, і його помістили в окремий вольєр для постраждалих птахів. Там Макс знову вступив у бійку, після чого у нього повністю відірвало дзьоб. Бідолаху перевели на м'яку їжу, він почав втрачати вагу, і більше не міг себе захистити.

Фото: Hyacinth Haven Bird Sanctuary/Newsflash

Тоді проблемою пернатого зайнялися вчені та розробили йому штучний дзьоб. На виготовлення титанового протезу пішло близько двох років: важливо було зважити на кожну деталь. Сама операція тривала понад годину.

Фото: https://www.facebook.com/hyacinthhaven

Тепер Макс не тільки може їсти горіхи та насіння, але й гризти свою металеву клітку.

"Коли люди чують шум, який його титановий дзьоб видає об клітку, вони трохи нервуються, - каже Тревор Гловер, власник пташиного заповідника. - Я б не хотів, щоб мене клюнули цим дзьобом".

Фото: https://www.facebook.com/hyacinthhaven

  • У Бразилії папуга влаштував кумедну гру з камерою дорожнього руху. Відео вийшло таким кумедним, що компанія з моніторингу дорожнього руху не стала приховувати його від широкого загалу.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа