Лайм

Фіналіста Нацвідбору на "Євробачення-2022" LAUD дискваліфікували - в чому причина та хто замінить співака

Артиста виключили зі списку фіналістів

Оргкомітет Національного відбору на "Євробачення-2022" ухвалив рішення щодо дискваліфікації одного з фіналістів - співака LAUD. Причиною стала конкурсна пісня виконавця – вона порушила регламент відбору.

"Згідно з пунктом 5.1 правил Нацвідбору на Євробачення, пісня має відповідати таким вимогам: "не оприлюднювалася, не виходила в реліз та/або не виконувалася публічно (повністю або частково, у тому числі текст окремо від музики чи навпаки), не була доступною для громадськості, наприклад (але не обмежуючись) на онлайн-відеоплатформах, у соціальних мережах або в (напів-)відкритих для загального доступу базах даних, і не була використана в жодних комерційних цілях до 01 вересня 2021 року" , - зазначили у "Суспільному".

LAUDФото: instagram.com/laud_vk

За словами організаторів, пісня Head Under Water, яку LAUD представив для участі в Нацвідборі, була оприлюднена її автором Деніелем Ботінгом на його особистому YouTube-каналі у 2018 році.

Таким чином учасник порушив правила і не братиме участі у Національному відборі. Шанс представити Україну на Євробаченні у Турині отримав Barleben із треком Hear My Words.

BarlebenФото: instagram.com/suspilne.eurovision

Сам LAUD пояснив, що Head Under Water справді була записана у 2018 році, але з того часу пройшла значне доопрацювання. Заявку на участь у Нацвідборі він подав із новою версією пісні.

"Єдиний офіційний реліз пісні відбувся у грудні 2021 року на моєму другому сольному альбомі DUAL. Тоді її вперше почули та полюбили, - зазначив співак в Instagram. - Перша версія Head Under Water має 340 переглядів за 3 роки - це, по суті, домашнє відео. Робота над піснею велася кілька років, за весь час були записані різні її версії та аранжування".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від LAUD (@laud_vk)


Фінал Національного відбору на "Євробачення-2022" відбудеться 12 лютого. Цього року провідними стануть Тимур Мірошниченко та Маша Єфросиніна.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля

Тіна Кароль вперше розповіла про величезний кредит, пов'язаний з її участю у "Євробаченні-2006"

Тіна Кароль зізналася, як її підставили під час участі у Євробаченні-2006 - співачка мала виплачувати величезний кредит