Лайм

Померла зірка італійського кіно Моніка Вітті: названо причину

Кінодебют знаменитості відбувся у 1954 році

У 90 років пішла з життя відома італійська акторка Моніка Вітті. Причиною смерті стали ускладнення, спричинені хворобою Альцгеймера.

З 2001 року знаменитість перестала вести активне публічне життя та пішла зі сцени через погіршення стану здоров'я. Уточнюється, що останні роки акторка погано запам'ятовувала все, що відбувалося, і почала забувати минуле. Коло спілкування Вітті максимально звузилося - вона спілкувалася лише зі своїм чоловіком Роберто Руссо, передає видання Corriere Della Sera.

Фото: Getty Images

Моніка Вітті з юних років брала участь у аматорських спектаклях, а у 16 років почала навчатися у кіноакадемії. Після закінчення навчання майбутня зірка грала у п'єсах Брехта та Іонеско. Кінодебют Вітті відбувся в 1954 році, коли вона виконала невелику роль у комедії "Смійся! Смійся! Смійся!". В 1957 Моніка познайомилася з Мікеланджело Антоніоні, зйомки у фільмах якого принесли їй справжню славу і любов глядачів.

Фото: Getty Images

Проривом для Вітті стала роль в екзистенційній драмі Антоніоні "Пригода" 1960 року. "Моя робота у фільмі "Пригода" збагатила всі мої відчуття і в творчому, і в людському плані", - заявила тоді Моніка.

За свою успішну кар'єру Вітті п'ять разів ставала володаркою національної кінопремії Італії "Давід ді Донателло", а також отримала "Срібного ведмедя" на Берлінському кінофестивалі у 1984 році.

Вітті в 1990 р. Фото: Вікіпедія

У 1989 році Вітті спробувала свої сили як режисерка і авторка сценарію у фільмі "Scandalo segreto". Після цього Моніка пішла зі світу кінематографа, але продовжувала зніматися на телебаченні та працювати у театрі. У 1993 році вийшла автобіографія Моніки Вітті, що отримала назву "Sette sottane". У 1995 році на Венеціанському фестивалі її професійні досягнення були відзначені "Золотим левом".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil