Лайм

Вакарчук на "Голосі країни" розповів історію написання пісні "Мить", і її неможливо слухати без сліз

Ця пісня народилася у 2015 році

У 5 випуску шоу "Голос країни-12" на сцену вийшов Олександр Захаров із піснею "Мить" гурту "Океан Ельзи. Учаснику не вдалося розвернути жодне тренерське крісло, але завдяки вибору пісні глядачі почули зворушливу історію її написання.

Після виступу чоловіка Святослав Вакарчук подякував вокалістрві за вибір композиції та пояснив, чому не зміг натиснути на кнопку. Музикант зізнався, що для нього велика честь, коли у шоу співають його пісні, але якби Олександр вибрав якусь іншу ліричну композицію з його репертуару, він зміг би абстрагуватись від контексту.

Фото: instagram.com/sviatoslav.vakarchuk

"Ця пісня мені дуже близька, я її пережив крізь сльози. У мене перед очима цей герой, про якого я писав, це мій друг, до речі. Це дуже важливо, бо треба пам'ятати, що ми живемо у дуже непростий час. На сході нас кожного дня захищають хлопці, і там дуже непевна ситуація. Нам усім потрібно їх підтримувати та максимально пам'ятати про них. Це дуже важливо", - наголосив Вакарчук і розповів щемливу історію, яка надихнула його на написання пісні "Мить" у 2015 році.

"Це було під Дебальцево, де українські солдати потрапили в брутальне оточення. І одного хлопця поранили, уламком гранати йому відірвало руку. Це була зима, лютий, він знепритомнів, пролежав три доби і вижив. Оскільки він лежав у снігу, то відморозив тіло і втратив ще дві ноги... Я дуже переживав, як його побачу... А коли я його побачив, то він усміхався... Він був щасливий, що він живий, що він пережив це все, що може дихати і бачити світ. І він мене настільки надихнув!" Весна, яка наступає за мить" - це про нього", - поділився Вакарчук.

Святослав додав, що зараз хлопець, якого звуть Вадим Довгорук, живе повноцінним життям: він одружився, має доньку та ходить із музикантом на футбол. Фронтмен ОЕ назвав його другом та справжнім героєм.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші