Лайм

Путін згадав Джоан Роулінг у своєму випаді проти Заходу – авторка "Гаррі Поттера" дала відповідь

Письменниця не оцінила заступництво президента РФ

Володимир Путін розкритикував "культуру скасування" на Заході та сказав, що "неможливо уявити" щось подібне в Росії, пише Evening Standard. Президент країни-окупанта згадав Джоан Роулінг - авторку "Гаррі Поттера", яку "скасували" через її позицію щодо прав трансгендерів.

"Нещодавно вони скасували дитячу письменницю Джоан Роулінг, тому що вона є автором книг, які були продані сотнями мільйонів екземплярів у всьому світі, але не задовольнили шанувальників так званих ґендерних свобод", - сказав Путін у телезверненні.

Фото: Getty Images

У своїй критиці Заходу він додав: "Вони зараз намагаються скасувати всю нашу 1000-річну країну, наш народ. Я говорю про прогресуючу дискримінацію всього, що стосується Росії".

Джоан Роулінг не стала приймати такий захист. У Твіттері вона відразу відповіла військовому злочинцю.

"Критикою західної культури скасування краще не займатися тим, хто нині вбиває мирних жителів за злочин опору, або хто садить у в'язницю і отруює своїх критиків", - написала вона, поділившись статтею ВВС про ув'язненого Олексія Навального. Також письменниця додала хештег "IStandWithUkraine" - "Я стою з Україною".

Фото: Getty Images

Путін же у своєму виступі порівняв "культуру скасування" зі спробою нацистів спалити книги в 1930-х роках, а також розкритикував Голлівуд за "скасування вкладу Червоної Армії в розгром нацистів".

"У нашій країні таке неможливо уявити, і ми застраховані від цього завдяки нашій культурі", - сказав він.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil