Лайм

Думав, що зловлю інсульт: співак Олександр Кривошапко розповів, як його рідні вийшли із Маріуполя

У рідному місті залишалися мама, сестра та бабуся музиканта

Український співак та фіналіст талант-шоу "Х-фактор" Олександр Кривошапко розповів про жахіття в рідному Маріуполі та про те, як люди рятують свої життя, виходячи пішки з оточеного окупантами міста. Так вчинила і його сім'я.

Як зізнався музикант у програмі "Зірковий шлях", у перші дні війни він вивіз доньку на кордон з Україною, а звідти мама дівчинки забрала дитину до "безпечної країни". Батьки, сестра та бабуся Олександра на той момент залишилися у Маріуполі.

Олександр Кривошапко з дочкою Фото: instagram.com/alexanderkrivoshapko

Коли до будинку потрапило кілька снарядів, рідні співака прийняли рішення тікати. І оскільки особистий транспорт сім'ї теж був знищений окупантами, вони були змушені йти з міста пішки.

"Моя сім'я сиділа в будинку, в якому було вісім прямих влучень. Вони розуміли, що треба йти, бо залишаться під завалами, - зізнався співак, зазначивши, що його рідні не єдині, хто вийшов пішки з міста. - Це інстинкт самозбереження, люди виходять та йдуть".

Кривошапко з перших днів війни утворив благодійний фонд "Братське серце". Спочатку він та його команда допомагали інформаційно, потім почали займатися евакуацією жителів Маріуполя до безпечніших регіонів України.

Олександр Кривошапко Фото: instagram.com/alexanderkrivoshapko

Олександр зізнається, що перші тижні були особливо тяжкими в емоційному плані.

"Перші три тижні я думав, що інсульт упіймаю, просто переживаючи за ті історії, які чув від людей. Просто розуму незбагненно, що відбувається в місті, - розповів співак. - Від того, що сусіди, яких я добре знав, їх більше немає, причому при дуже страшних подіях. Величезна кількість історій про дітей, які загинули внаслідок цього всього. Та просто навіть знайомий мій просто йшов із дружиною та донькою, і на відстані 5-7 метрів свиснуло, вдарило, він повернувся, а його сім'ї вже немає".

На сьогоднішній день Кривошапко не знає, де його родина, але вірить, що з ними все добре.

Олександр Кривошапко з мамою Фото: instagram.com/alexanderkrivoshapko

"Коли я востаннє виходив із рідними на зв'язок, вони намагалися прорватися з боку Херсонської області, - сказав Олександр. - На сьогоднішній день для маріупольця знати, що кілька тижнів тому з твоєю сім'єю все було нормально – це вже небачена розкіш".

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі