Лайм

Слава Україні! Принц Гаррі та Меган Маркл підтримали українську команду на відкритті Ігор непокорених

Українські ветерани прибули на змагання у Гаазі

16 березня принц Гаррі та Меган Маркл відкрили у Гаазі Invictus Games (Ігри нескорених) - міжнародні змагання для поранених військовослужбовців та ветеранів. На церемонії відкриття подружжя тепло привітало всіх учасників та особливо виділило українську команду.

Фото: mva.gov.ua

На сцені засновник Ігор нескорених принц Гаррі заявив, що учасники змагань вже подолали величезні труднощі, і тому зцілюють та навчають світ своїм прикладом. Дружина принца Меган Маркл поцілувала чоловіка та підтримала Україну.

"Мій чоловік і я визнаємо, що для кожної команди [дістатися сюди] було дуже важко - як фізично, так і емоційно. Не в останню чергу для команди України, яку ми всі підтримуємо. Слава Україні!" – сказала Меган зі сцени.

Фото: Getty Images

"Не просто вітаю, а вшановую! Вашу сміливість у рішенні приїхати в цей тяжкий час не можна недооцінювати… Ви знаєте, що ми з вами, весь світ із вами, і ви заслуговуєте на ще більше", - звернувся до українців принц Гаррі.

Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Міністерство у справах ветеранів повідомило, що більшість членів української збірної приїхали на змагання безпосередньо з передової, і одразу ж після закінчення Ігор вирушать назад, захищати Україну від російських нападників.

Хоча через напад РФ на Україну у спортсменів-ветеранів не було можливості тренуватися, їхня участь в Іграх нескорених сама по собі заслуговує на оплески. "Не так важливо, скільки медалей ви виборете, бо всі ви і є наше золото!" - йдеться у зверненні до команди президента Володимира Зеленського.

Фото: mva.gov.ua

Фото: Getty Images

"Усім зрозуміло, щоб команда приїхала на наступні Ігри, ми маємо здобути перемогу над ворогом, Україна має вистояти!" – заявила представниця Міністерства ветеранів Інна Драганчук.

Українська команда привезла на змагання два портрети - свого побратима та тренера Дмитра Сидорука, який загинув за кілька днів до поїздки в Гаагу, та волонтерки Юлії Паєвської (Тайри), яку викрали та незаконно утримують росіяни.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита