Лайм

З 24 лютого чоловіка бачила лише по ТБ: Олена Зеленська розповіла, як живе під час війни

Перша леді України дала інтерв'ю польській газеті

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Олена Зеленська з дітьми переїхала з Києва до суворо засекреченого місця, де їх добре охороняють. У новому інтерв'ю польському виданню Rzeczpospolita перша леді України розповіла, як змінилося її життя.

Дружина Володимира Зеленського згадала, яким був перший ранок війни і що після нього відбувалося.

Фото: Getty Images

"Це була лаконічна розмова. Коли ми прокинулися рано-вранці, після перших вибухів, він був уже одягнений. Він просто сказав: "Почалося", - і пішов, - розповіла Олена. - Звичайно, війна повністю змінила все. З 24 лютого я бачила свого чоловіка так само, як і ви - по телевізору та на відеозаписах його виступів. Це тому, що він одразу переїхав на Банкову".

Наразі Зеленська живе з дітьми - 9-річним Кирилом та 18-річною Олександрою.

"Наш повсякденний розклад суттєво змінився. Ми не будуємо жодних планів на вихідні чи вільний час. На війні немає вихідних. Часто ви навіть не знаєте, який зараз день тижня. Є тільки те, що сьогодні треба зробити, - ділиться дружина Володимира Зеленського. - Діти, наприклад, повинні вчитися, звичайно, дистанційно. Це вимагає зібраності, займає їхню увагу і показує, що війна - це те, що закінчується, і знання завжди будуть цінними. Тому я допомагаю молодшій дитині робити домашні завдання".

Також перша леді України працює зі своїм офісом: допомагає українцям за кордоном, займається організацією евакуації хворих та дітей-сиріт у безпечні місця, підтримує дитячі будинки сімейного типу на звільнених територіях.

Сьогодні Олена Зеленська впевнена, що війна не змінила її чоловіка.

"Він завжди був таким. Він був людиною, на яку можна покластися. Людиною, яка ніколи не підведе. Яка буде триматися до кінця. Просто зараз увесь світ побачив те, що раніше, можливо, не всім було зрозуміло", - сказала вона.

  • Раніше віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук дала інтерв'ю Лілії Ребрик, де розповіла, як спілкується з сім'єю в період війни в Україні. Вона зізналася, що від початку вторгнення жодного разу не була вдома.

Цікаві історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська одягла рідкісну брошку на зустріч з першою леді Сербії: фото

Олена Зеленська зустрілася з першою леді Сербії Тамарою Вучич - перша леді України доповнила образ брошкою у формі квітки

Онкохворий Чарльз III і принц Вільям вперше за довгий час разом з'явилися на публіці: фото

Король Британії Чарльз III передав принцу Вільяму роль головнокомандувача армійського повітряного корпусу - фото

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті