Лайм

Картину Марії Примаченко продали на аукціоні за рекордну суму - гроші підуть на допомогу ЗСУ

Стартова ціна твору становила 5 тисяч доларів

Картину "Квіти виросли коло четвертого блока" відомої української художниці Марії Примаченко вдалося продати на благодійному аукціоні за рекордну суму - 500 тисяч доларів. Виручені кошти підуть на допомогу ЗСУ, які вже третій місяць поспіль героїчно протистоять російській агресії.

Про продаж повідомили аукціонний дім "Дукат" та Благодійний Фонд Сергія Притули/Serhiy Prytula Charity Foundation, які стали організаторами заходу. "Зібрали 500 000$ на аукціоні з продажу картини Марії Примаченко для ЗСУ", - написали вони у Facebook.

Перед початком благодійного аукціону заявлялося, що торги вже стали сенсацією, бо вартість картини почала зростати із заявлених 5 тисяч доларів США до десятків тисяч.

"500 000$! Ще раз. Пів мільйона доларів! Уперше за історію благодійних аукціонів українська картина була продана за пів мільйона доларів! Переможець - українець з-за кордону. Розкажемо про нього скоро. Виручені кошти підуть на потреби Збройних сил України", - прокоментував подію Сергій Притула.

"З продажем картини допоміг відомий аукціонний дім "Дукат". Дякую нашим волонтерам Дар‘ї та Ігорю за подаровану картину і вдячний усім за життєствердний ефір про українську культуру. Дякуємо учасникам! Українське мистецтво має коштувати дорого! Тому його захищає ЗСУ! І тому воно допомагає нищити ворога!" - також додав він.

Фото: t.me/serhiyprytula

Марія Примаченко створила картину "Квіти виросли коло четвертого блока" в 1990 році. Вона належить до серії творів, присвячених Чорнобильській трагедії. Картину передали до Фонду Сергія Притули - це зробили колекціонери Ігор Понамарчук та Дар’я Добріян, які зараз волонтерять у Фонді.

Нагадаємо, в кінці квітня ще одну картину української художниці під назвою "Моя хата, моя правда" продали на благодійному аукціоні Benefit for Ukraine’s People & Culture. Картина була створена у 1989 році. Ціна стартувала з 1000 євро, а зрештою картину продали за 110 тисяч євро. На той момент вона стала найдорожчою серед проданих картин художниці.

Марія Примаченко, "Моя хата, моя правда", 1989 рікФото: @immortalarts

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків