Лайм

Kalush Orchestra зняли кліп для "Євробачення-2022" у розбомбленому Ірпені

Ролик знімали серед величезної купи згорівших автомобілів

Гурт Kalush Orchestra, який представить Україну у фіналі "Євробачення-2022", зняв матеріал для кліпу на пісню "Стефанія" у зруйнованому Ірпені. Зйомки відео проходили за кілька тижнів після звільнення містечка під Києвом від російських окупантів.

Кадри кліпу показали у відеосюжеті ВВС. Ролик знімали на стоянці серед величезної купи згорівших автомобілів. Локація серед наслідків війни створювала відчутну напругу між музикантами та знімальною групою.

Фото: ВВС

"Важко описати палітру емоцій, коли бачиш розстріляні міста, підірвані машини, машини, що згоріли. Не знаю ще, напевно, таких слів. Дуже напружено і важко", - розповів фронтмен колективу Олег Псюк.

"Ця зйомка кліпу - це як один із моментів того, що нам потрібно показати всьому світу, наскільки у нас велика біда і наскільки нам потрібна допомога", - додав музикант.

У ролику Олег також розповідає журналістам про ситуацію в Україні: "Тут постійно є відчуття стресу, де б ти не був в Україні. У нас постійно повітряні тривоги і ніколи не знаєш, куди прилетить ракета".

Фото: ВВС

Коли почалася війна перед кожним учасником став вибір, що робити далі. Один із музикантів Святослав Гнатенко пішов на фронт, а Олег Псюк із рештою хлопців зайнявся волонтерством.

"Я багато думав, чим можу бути максимально корисним для країни. Я не служив в армії, ніколи не стріляв з бойової зброї і подумав, що, можливо, я можу бути кориснішим у чомусь іншому. Тоді й відкрив свою волонтерську організацію. Також ми представляємо свою країну на "Євробаченні" і це дуже велика відповідальність", - розповідає лідер Kalush Orchestra.

Для конкурсу музиканти підготували пісню "Стефанія", яку Олег присвятив своїй мамі. Проте з початком повномасштабного російського вторгнення композиція набула інших сенсів.

"Пісня була написана до війни і це була просто пісня про маму. Але зараз вона отримала багато нових значень. Багато хто сумує за своїми матерями або сприймають як символ "Україна – моя мати". Тому ця пісня дуже близька для всіх", - каже Псюк.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil