Лайм

Microsoft залишила росіян без легальних Windows 10 та Windows 11

Можливість скачувати операційні системи в РФ обмежили

Росія під впливом санкцій ще на крок наблизилася до технологічної відсталості. Після того, як у березні 2022 року компанія Microsoft зупинила всі нові продажі в РФ, росіянам обмежили доступ до легального завантаження операційних Windows 10 та Windows 11.

Новину про це опублікувало російське видання CNews, але офіційної заяви від розробників поки що не надходило.

Фото: Getty Images

Повідомляється, що при спробі завантаження Windows 10 і Windows 11 з офіційного сайту користувачі з російськими IP бачать повідомлення "Виникла проблема з вашим запитом" або помилку "404" ("Файл або каталог не знайдено").

На початку червня стало відомо, що Microsoft "значно" скорочує свій бізнес у Росії: після припинення продажів продуктів та послуг компанія звільнила 400 співробітників.

"В результаті змін економічних перспектив та впливу на наш бізнес у Росії ми прийняли рішення значно скоротити наші операції, - йдеться в заяві представника Microsoft для Bloomberg News. - Ми продовжимо виконувати наші існуючі договірні зобов'язання з російськими клієнтами, поки діє призупинення нових продажів".

Microsoft — не перша велика транснаціональна компанія, яка призупинила чи згорнула свій бізнес у Росії через напад на Україну. Багато західних компаній, зокрема Dell, Apple, Nike та Adidas, розривають зв'язки з Росією, закривають магазини або зупиняють продажі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр

Усі зберігають оптимізм: друг онкохворого Чарльза III розповів про стан його здоров'я

Стан здоров'я Чарльз III, який лікується від онкології, погіршився - про це розповів друг короля - що відомо