Лайм

Команда Юрія Бардаша відмовилася з ним працювати через спірну позицію щодо війни в Україні

Продюсер досі чітко не висловився про те, що відбувається

Ще в 2020 році Юрій Бардаш оскандалився, розповівши в інтерв'ю Юрію Дудю про "свавілля в Україні", "утиснення російськомовних" і перейменування вулиць на честь "пособників нацистів". З початку повномасштабного вторгнення РФ продюсер музичних проектів Wellboy, "Quest Pistols", "Гриби" та "Нерви" перебував за межами країни. Він досі не зробив чіткого висловлювання про те, що відбувається, у зв'язку з чим його команда вирішила припинити з ним співпрацю.

Фото: YouTube

Музичне видання "СЛУХ" зібрало коментарі музикантів, які засудили Бардаша за його позицію.

Wellboy, який за час роботи з продюсером випустив хіти "Гуси", "Вишні" та "Nozzy Bossy", заявив про те, що продовжує творчість без Бардаша.

"Хочу подякувати Юрієві за те, що він у мене вкладав увесь цей час, за те, що він вчив мене дуже багатьом речам. Але треба йти далі, треба рухатися, треба жити, треба співати", - заявив співак.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація Антон Вельбой | WELLBOY (@a.wellboy)

Саундпродюсер, співавтор пісень та режисер кліпів Wellboy Євген Грабаренко також опублікував відео, в якому розповів, що не планує працювати з Бардашем. Також він закликав його чітко засудити російську агресію або вийти із проекту Wellboy.

"Я вважав, що ми працюємо над розвитком української культури та мистецтва. З першого дня війни і до цього моменту моя позиція незмінна: я вважаю росіян конченими фашистами, я бажаю смерті кожному окупанту, який прийшов на нашу українську землю. Моя дитина народилася у бомбосховищі, мої побратими воюють і гинуть у гарячих точках. Я побував у багатьох деокупованих містах і селах, включаючи Бородянку, Ірпінь, Гостомель та Бучу. Тому я ніколи не зрозумію і не пробачу те горе, яке російська армія завдала моєму народу. Я не розумію позицію тих, хто намагається зберігати нейтралітет. Я не знаю, що там Юра. Я думаю, що кожен український культурний діяч має висловити свою позицію, бо стояти осторонь неможливо. Хочу звернути увагу, що не планую наразі співпрацювати з Юрою. Тому бачу таке рішення: або Юра відкрито підтримує Україну та засуджує російську федерацію, або виходить із проекту", - сказав він.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Євген Тріплов (@triplov)

Саша Чемеров, відомий як фронтмен гуртів "Дімна Суміш" та The Gitas, у минулому працював з Юрієм Бардашем і писав пісні для Quest Pistols. Про продюсера він висловився категорично: "З Бардашем у мене сталася друга Чорнобаївка. Юра - шматок байдужого лайна. Я не хочу його роз**бувати, бо в мене є чим. Просто це подвійне розчарування".

Фото: https://www.instagram.com/sashachemerov/

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil