Лайм

Подивіться на неї живу: Олена Зеленська показала відео з маленькою Лізою, яка загинула у Вінниці

Перша леді знала дівчинку та її маму

14 липня російські ракети вдарили по центру Вінниці, внаслідок чого загинули 23 людини та більше сотні постраждали. Серед загиблих - "сонячна" дівчинка Ліза. Крихітка померла на місці, її мамі Ірині вибухом відірвало ногу і наразі за її життя борються лікарі. Виявилося, що ця дівчинка знімалася у святковому ролику з Оленою Зеленською – перша леді впізнала Лізу на фотографіях з місця трагедії.

"Сьогодні з жахом ми побачили фото перекинутого дитячого візочка з Вінниці. А потім, читаючи новини, я усвідомила, що знаю цю дівчинку. Знала… Маленька Ліза загинула сьогодні від російської ракети. Я не буду зараз писати всі слова, які дуже хотілося б сказати тим, хто її вбив. Я напишу вам про неї", - написала перша леді в Instagram ввечері 14 липня.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

"Ми познайомилися з цією чудовою дівчинкою під час запису відео до різдвяних свят, - розповіла дружина президента. - Світла, щира, радісна дитина, яка зростала в любові. Маленька бешкетниця тоді встигла розмалювати за пів години фарбами не тільки себе, свою святкову суконьку, а й усіх інших дітей, мене, операторів і режисера… Подивіться на неї живу, будь ласка. Плачу разом з її близькими".

Чотирирічна Ліза була особливою дитиною. В одному з дописів Ірина писала, що намагалася знайти відповідь, чому у здорових батьків без шкідливих звичок народилася дівчинка з синдромом Дауна.

Фото: instagram.com/lizilove

"Звичайно, я любила свою дитину, але хотіла знати конкретну відповідь на запитання. Лікарі говорили, що це збій системи, адже по генетиці у нас все добре. Але я хотіла знати більше, відчувала не закритий гештальт, - розповідала вона. - Пізніше я отримала свою відповідь. Стало легше, попустило. Це питання закрила назавжди. І не думала, а щоб було якби не діагноз... Уже впевнено рухалася вперед".

Фото: instagram.com/lizilove

Вдень 14 липня Ліза разом із мамою йшли на заняття з логопедом. Буквально перед трагедією Ірина опублікувала "сторіз" із дитиною. На кадрах видно, як дівчинка йде біля мами і штовхає свій візочок. Через мить цей візок був вже в крові.

"Це фото Інстаграм приховає від вас як "таке, що травмує". Ніби горе та злочин можна скасувати, просто приховавши. Але той, хто має людяність, побачить: дитина, її візочок, мама..", - написала Олена Зеленська у своєму дописі.

"Росія – держава-терорист. Світе, ти маєш це побачити й усвідомити. Якщо не злякаєшся прихованого фото. Адже горе, злочин і тероризм не можна перемогти, просто приховуючи його", - наголосила перша леді.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

  • Українська співачка ROXOLANA, в якої мав відбутися концерт у Вінниці, повідомила, що в результаті ракетного удару по місту загинув член її команди, другий бореться за життя в реанімації.
  • Поранення отримали учасники команди Олі Цибульської. Співачка повідомила, що двоє її музикантів потрапили під обстріл у Вінниці і зараз перебувають у лікарні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil