Лайм

Як почистити навушники від айфона: правила догляду за AirPods

Дотримуйтесь інструкцій, щоб не пошкодити гаджет

Гаджети прослужать довше, якщо дбайливо їх використовувати та доглядати згідно з інструкцією. Звичайно, від несподіванок не застрахований ніхто, і іноді нам доводиться вдаватися до надзвичайних заходів, аби врятувати техніку. Раніше ми розповідали, що робити, якщо телефон упав у воду, а тепер докладніше зупинимося на правилах чищення AirPods.

AirPods - це бездротові Bluetooth навушники для iPhone та іншої техніки компанії Apple. Як і будь-які навушники, іноді їх потрібно чистити від вушної сірки та інших забруднень, що виникли в умовах експлуатації. Офіційний сайт техпідтримки Apple дає такі рекомендації щодо чищення та догляду за своїм продуктом.

Фото: Getty Images

1. Не опускайте AirPods у воду, для чищення скористайтеся серветкою з мікрофібри або іншої м'якої тканини.

2. Якщо на AirPods або AirPods Pro потрапило мило, шампунь, кондиціонер для волосся, парфуми, мийний засіб, кислота або кислі продукти, засіб від комах, фарба для волосся, сонцезахисний крем або інша агресивна хімічна речовина, протріть їх вологою м'якою тканиною.

4. Не використовуйте навушники для айфона, доки вони не стануть повністю сухими. Слідкуйте за тим, щоб рідина не потрапила в отвір мікрофона або динаміка. Ці частини навушників слід чистити сухою ватяною паличкою. У жодному разі не використовуйте гострі предмети для чищення навушників від сірки.

5. Зарядний чохол для навушників протріть сухою м'якою тканиною. Якщо забруднення занадто сильне, змочіть тканину ізопропіловим спиртом (його часто використовують в антисептиках для рук). Повністю осушіть чохол перед використанням і стежте, щоб у його порти не потрапила рідина.

6. Якщо в роз'єм Lightning для підключення пристроїв Apple потрапило сміття, видаліть його за допомогою чистої сухої щітки з м'якою щетиною.

7. Щоб очистити амбушури для AirPods, зніміть їх і промийте водою без мила або іншої побутової хімії. Перш ніж прикріпити їх назад до навушників, переконайтеся, що вони повністю висохли. За необхідності протріть сухою м'якою тканиною.

8. Врахуйте, що навушники AirPods Pro, AirPods 3-го покоління та зарядний футляр MagSafe для AirPods 3-го покоління захищені від поту та води, але не є водонепроникними, тому слідкуйте за тим, щоб волога не потрапила в отвори. Якщо футляр намок, переверніть його догори дном із відкритою кришкою та дочекайтеся повного висихання.

9. AirPods 1-го та 2-го покоління також не є водонепроникними, тому стежте за тим, щоб волога не потрапила в будь-які отвори. Якщо навушники намокли від поту під час тренування, протріть їх сухою тканиною з мікрофібри.

10. Дротові навушники EarPods для iPhone чистять аналогічним чином: не опускаючи під воду, протріть їх м'якою сухою безворсовою тканиною. Динаміки та сітку мікрофона обережно очистіть ватною паличкою або сухою м'якою щіткою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вартий всього найкращого: кохана Позитива зворушливо привітала його з днем народження

Олексій Завгородній (співак Позитив) зустрічається з танцівницею Юлією Сахневич - обраниця музиканта привітала його з днем народження

Після виїзду з України Олег Кензов виступив з росіянами у Німеччині: що відомо про скандал

Олег Кензов з Мішею Марвіним та зірками-путіністами виступив на російському заході у Німеччині - артист виконував російськомовні пісні

Як позбутися попелиці в саду і на городі: допоможуть натуральні засоби

Попелиця харчується молодими соковитими рослинами. Як позбутися шкідника - читайте в матеріалі