Лайм

Треба використати кожен шанс: KAZKA пояснила рішення поїхати на Sziget, де будуть російські артисти

Олександра Зарицька виступить на фестивалі попри участь росіян

У лайнапі музичного фестивалю Sziget, який цьоріч відбудеться 10-15 серпня в Угорщині, числяться понад десять артистів з України, серед яких Аліна Паш та гурт KAZKA. Водночас у списку заявлених учасників є й російські музиканти. Українська реп-співачка вже пояснила, чому погодилася виступати на одній сцені з виконавцями з країни-окупанта, тепер своє рішення прокоментувала Олександра Зарицька.

Співачка написала в Instagram, що її з колективом запросили бути спікерами на головній сцені фестивалю Sziget у спеціальному сегменті "We Stand with Ukraine" перед виступом хедлайнера, щоб нагадати світові про війну в Україні.

Фото: instagram.com/kazka.band

"Ми з гордістю представимо Україну. Для нас важливо донести до європейців про те, що війна триває, що жодні компроміси з ворогом неможливі, і чому мир у світі можливий тільки якщо у цій війні переможе Україна", - зазначила солістка гурту KAZKA.

"Разом із нами на головній сцені також з’являться українські біженці, люди, які змушені були тимчасово рятуватися від цієї кривавої війни за кордоном. Ми покажемо реальні кадри того, що відбувається в нашій з вами країні на головній сцені найбільшого європейського фестивалю", - додала вона.

Зарицька зазначила, що світ не повинен забувати про війну в Україні, оскільки щодня від рук та зброї російських загарбників гинуть мирні українці.

Фото: instagram.com/kazka.band

"Ми не припинемо розповідати європейцям всю правду про цю війну, тому що підтримка Заходу критично важлива для нашої перемоги. Тому треба використовувати кожен шанс нагадати про нас. Україна зараз тримає лінію розмежування між пеклом і демократичними цінностями, диктаторством і демократією. Ми віримо в ЗСУ і в нашу перемогу!", - резюмувала вона.

Sziget – щорічний фестиваль музики, культури та мистецтва. П'ятий за величиною фестиваль у світі та один із найбільших музичних заходів у Європі. У 2022 році з Росії заявлено троє музикантів: дует Phlegmatic Dogs, виконавець Volac та діджейка Ніна Кравіц, яку називають прихильницею диктатора Путіна.

Кравіц не засудила відкрито вторгнення РФ в Україну, заявивши, що: "Я не розумію ні політики, ні соціальних процесів, які вона створює. Тому я не вважаю правильним говорити про це в соціальних мережах".

Фото: instagram.com/ninakraviz

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чим дивували учасники у другому півфіналі "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

Стали відомі імена другої десятки фіналістів Євробачення 2024 - хто потрапив у фінал та якими були кращі виступи шоу 9 травня

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастін Бібер стане батьком - його дружина Гейлі Бібер вагітна - пара повідомила радісну звістку в соцмережах - фото та відео

На "Євробаченні-2024" оголосили порядок виступів учасників у фіналі: під яким номером Україна

alyona alyona і Jerry Heil виступлять у фіналі Євробачення 2024 другими - порядок виступу всіх інших 25 учасників шоу