Лайм

Чому з’являється неприємний запах у морозильній камері і як його позбутися

Купувати спеціальні дорогі засоби не потрібно

Кожна господиня намагається підтримувати чистоту та затишок у будинку. Але, незважаючи на всі зусилля, неприємні запахи все одно з'являються, особливо якщо це такі закриті простори, як холодильник або морозильна камера. theLime вирішив поділитися з вами простими лайфхаками, як позбутися їх за допомогою народних засобів.

Причини появи неприємного запаху в морозильній камері:

    - їжа зі специфічними ароматами;

    - неправильне зберігання продуктів;

    - Перебої з електроенергією.

    Фото: pinterest.com

Які народні засоби допоможуть усунути запахи?

1. Харчова сода

Виймаємо весь вміст морозильної камери та готуємо простий розчин: 2 ст. л. порошку розводимо в 1 л води. Змочуємо в розчині чисту ганчірку і промиваємо нею всі поверхні, потім проходимося сухою ганчіркою. Залишаємо ненадовго, щоб морозилка провітрилася.

2. Сіль та цукор

Змішуємо сіль та цукор, пересипаємо їх у відкриту ємність, залишаємо її на кілька днів у морозильній камері.

3. Оцет

Виймаємо усі продукти із морозилки. Розводимо в невеликій ємності столовий оцет водою, змочуємо губку в розчині та проходимося по всіх поверхнях один або декілька разів. Потім витираємо їх сухою ганчіркою.

4. Кава

Кавові зерна та гуща добре вбирають запахи, оскільки вважаються природними абсорбентами. Необхідно просто поставити в морозилку блюдце із зернами або попередньо висушеною гущею на кілька годин.

5. Нашатирний спирт

Беремо нашатир і розводимо його у воді у рівних пропорціях. Ганчірку або губку змочуємо в отриманому розчині та проходимося по поверхнях морозилки. Потім її слід залишити у відкритому вигляді на кілька годин.

6. Житній хліб

Хліб – ще один абсорбент, який швидко поглинає сторонні запахи. Нарізаємо його на шматочки та залишаємо в морозильній камері на ніч.

7. Цитрусові фрукти

Цитрусові фрукти здатні прибрати навіть запах старого м'яса. Беремо, наприклад, апельсин, розрізаємо його навпіл і акуратно виймаємо м'якоть. Всередину засипаємо харчову соду. Ставимо абсорбент на полицю морозильної камери до зникнення запаху.

Ще один варіант – лимонні часточки. Розрізаємо лимон на невеликі шматочки і викладаємо на блюдце, ставимо його в морозилку. Такий натуральний ароматизатор необхідно змінювати приблизно раз на тиждень.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитра Монатіка у Києві зупинили представники ТЦК та перевірили документи - співак прокоментував ситуацію - відео