Лайм

Синьо-жовтий - це свобода. Як зірки привітали Україну з Днем державного прапора

Свято 23 серпня для багатьох стало надзвичайно важливим

23 серпня в Україні відзначають День прапора, присвячений одному з трьох державних символів нашої країни. Свято прив’язане до історичної події - першого внесення національного синьо-жовтого прапора до сесійної зали Верховної Ради. Починаючи з 2004 року свято стало державним, а від 2009 року відзначається офіційною церемонією підняття прапора по всій Україні.

Під час повномасштабної війни, коли російські загарбники знищують українську символіку в окупованих населених пунктах, День державного прапора особливо важливий. Для кожного з нас синьо-жовтий стяг став символом свободи, гідності, сили та спротиву. Українські зірки також не залишили свято поза увагою і кожен на свій лад привітали з Днем прапора співвітчизників.

Олена Зеленська розповіла про те, де зустрічала кольори українського прапора і яке величезне значення має цей символ під час війни.

Фото: https://www.instagram.com/olenazelenska_officia

"Я теж бачу український прапор усюди. Я бачу його в палаті пораненого бійця у львівському шпиталі і в руках у маленької дівчинки, чий тато вже не повернеться з війни. Бачу прапор у вбранні першої леді Литви, коли вона відкриває Український центр, і прапор, у який загорнулася викладачка з окупованого росіянами міста, бо хоче навчати своїх вихованців українською, - написала перша леді України. - Я бачу зворушливі синьо-жовті квіти на столі під час зустрічі з Джилл Байден і гордий прапор на нашій книжковій поличці у Відні. Бачу прапор на кожному малюнку дитини, котра мріє повернутися додому, в Україну. Наш прапор нині бачить увесь світ. У його барви вдягаються посадовці та світові зірки, і його ж вивішують на мільйонах домівок звичайні люди, які прихистили українські сім’ї. Синім і жовтим підсвічують історичні будівлі, і ці кольори тепер уже точно увійдуть в історію як кольори свободи та взаємної підтримки. Гостинної землі і, сподіваємося, зовсім скоро – мирного неба".

Гурт "Антитіла", учасники якого нині працюють парамедиками у складі 130-го батальйону територіальної оборони, опублікували фото на фоні прапора. "З Днем Державного прапора України! Синьо-жовтий – це свобода, сміливість та незламність", - пишуть музиканти.

Марічка Падалко у День прапора згадала важливу розмову з чоловіком, яка відбулася на початку повномасштабної війни. "В березні кажу чоловіку: "Ми прапор лишили на дачі… Наш будинок спалять першим". Єгор: "Я свідомо лишив прапор"", - пише телеведуча.

Гурт "Океан Ельзи" з українським прапором у руках опублікував наступні слова: "Коли два кольори — найважливіші і рідніші. Ті, які назавжди в серці, завжди поруч".

Фото: https://www.instagram.com/okeanelzy_official/

Святослав Вакарчук окремо розповів про те, як змінилася роль української символіки у світі.

"За останній час я побував в багатьох країнах Європи і скрізь зустрічаю наш синьо-жовтий прапор. Він на музеях і урядових установах, в авто і на будинках людей. Сьогодні наш прапор - це не лише прояв підтримки. Наш Прапор став символом свободи, мужності і сили для багатьох людей із різних країн! - пише музикант. - Ми відчуваємо ці кольори серцем. Люди вільного світу через нього віддають шану тим, хто захищає свободу, хто просто зараз творить історію сміливості і мужності, а наш прапор - символом незламності. Сьогодні наш Прапор гордо майорить над світом вільних".

Злата Огнєвіч поділилася найбільшим бажанням, яке об’єднує її з усіма українцями. "Ми незламна нація вільних ЛЮДЕЙ! Тепер увесь світ знає і бачить! Я вірю в Перемогу й те, що мир прийде на рідну землю і в наші серця!" - написала співачка.

Фото: https://www.instagram.com/zlata.ognevich/

Маша Єфросиніна поміркувала про те, як світ сьогодні сприймає кольори українського прапора. "Головні кольори цього року. Кольори єдності, сили та свободи. Кольори, якими пронизаний сьогодні весь світ, вони є постійним нагадуванням протистояння України жорстокому та нещадному ворогу! З Днем Державного Прапору України!" - привітала телеведуча.

Фото: https://www.instagram.com/mashaefrosinina/

Макс Барських поділився особистими почуттями до державної символіки. "Місяці війни перетворили ці два кольори на символ нескореності, зрозумілий кожному далеко за межами нашої країни. Особисто для мене в цих кольорах є щось з дитинства і щось дуже рідне. Ми навчилися їх бачити в усьому і всюди. З Днем прапора, незламна Україно!" - пише співак.

Фото: https://www.instagram.com/max_barskih/

Телеведучий Григорій Решетнік з дружиною креативно привітали українців з Днем прапора. "Україна та ЗСУ має талант вигнати ворога зі своєї землі. Українці мають талант стати нарешті незалежними - раз та назавжди", - вважає подружжя.

Фото: https://www.instagram.com/kristina_reshetnik/

Катя Осдача у День прапора показала фото зі старшим сином Іллєю. Родина вбралася у футболки кольорів прапора України. "Навіть важко підібрати слова, як за допомогою кольорів нашого прапору нас підтримує світ, від зірок до світових лідерів. Головні будівлі і пам’ятники світу стають жовто-синіми, а зірки наввипередки вбираються в вже улюблені кольори на нашу підтримку, - пише телеведуча. - Сьогодні не тільки наше свято, День нашого прапора тепер з нами відзначає весь світ, адже в кожному куточку світу від Нової Зеландіі до Гренландії жовто-синій це символ свободи, боротьби і сили духу народу. Нас стали впізнавати за кольорами прапора в усьому світі і висловлювати підтримку. Ми сильна нація з міцним духом і freedom blue та energizing yellow тому ще одне підтвердження! З Днем Державного прапора України!"

Фото: https://www.instagram.com/kosadcha

Юрій Горбунов показав відео, як у різних містах світу будівлі підсвічують кольорами прапора України. "З Днем Державного прапора!! Тепер це не просто два кольори-синій і жовтий!!! Це символ свободи,нескореності і сили духу!! Слава тобі,великий народе! Слава Україні!!" - привітав телеведучий.

Настя Каменських, яка нещодавно повернулася в Україну вперше з 24 лютого, показала красиве фото. "З Днем Українського Прапора", - лаконічно підписала вона світлину.

Фото: https://www.instagram.com/kamenskux/

Чоловік співачки Олексій Потапенко (Потап) присвятив стягу України римовані рядки. "В генетичному коді народу Наша свобода, кольори Жовті як сходи, кольори Сині - як води", - написав продюсер, який наразі залишається за кордоном.

Наталія Могилевська поділилася, що для неї символізує синьо-жовтий стяг. "Український прапор - це символ боротьби і незламності! Сьогодні на весь світ, синьо-жовтий колір уособлює сміливість,свободу та незалежність! І це, звичайно, ж колір нашої Перемоги! Все буде Україна!"

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil