Лайм

Ми залишаємося бійцями: Тарас Тополя розповів, чи повернеться гурт "Антитіла" на фронт

"Ми просто відкомандировані, і не будемо наразі виходити в зону бойових дій"

Нещодавно стало відомо, що гурт "Антитіла" завершив роботу в зоні бойових дій після 6-ти місяців служби. Таке розпорядження зробив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, пояснивши, що тепер артисти зосередять свої зусилля на іншому напрямку – культурному.

"Антитіла" продовжують бути бійцями "130 батальйону", як це було протягом шести місяців війни. Сталося все досить органічно. Ми почали готуватися до виступу з Едом Шираном, нас запросили взяти участь у заходах до Дня Незалежності. Це було очевидно, що в таких речах потрібно брати участь і відмовлятися від цього не можна. Тоді вже постало питання, як зробити це правильно. Рішення, яке прийняв головнокомандувач, ми з ним погоджуємося", - поділився деталями Тополя в ефірі телемарафону.

Фото: instagram.com/antytila_official

Виконавець зазначив, що за півроку служби на передовій йому та його колегам вдалося зробити багато та врятувати чимало життів. Тепер настав час для не менш важливої роботи: просування української ідеї та українського наративу за кордоном.

"За шість місяців повномасштабної війни "Антитіла" віддали дуже багато. Я можу впевнено сказати, що я пишаюся своїми колегами, друзями по гурту, з якими ми врятували багато життів. Я пишаюся всім тим, що ми зробили за цей період. І далі, мабуть, очевидно, настав час трішки попрацювати на іншому напрямку, а саме просування української ідеї та українського наративу за кордоном", - сказав Тополя.

Гурт "Антитіла" та Ед ШиранФото: instagram.com/antytila_official

Що стосується того, чи планують учасники гурту повертатися на фронт, Тарас такої можливості не заперечує. Лідер колективу пояснює, що як буде відповідний наказ, музиканти його виконають:

"Ми залишаємося бійцями "130 батальйону". Ми просто відкомандировані, і не будемо наразі виходити в зону бойових дій. Але якщо буде рішення головнокомандувача і окреме розпорядження повернутися нам на передову, то звичайно, що виконаємо".

Нагадаємо, гурт "Антитіла" ще задовго до бойових дій в Україні вступив до лав територіальної оборони, щоб захищати рідну країну від окупантів. У перші дні російського вторгнення артисти служили в Києві, а згодом їх перенаправили до Харкова, де вони несли бойові медичні чергування на нульовій лінії фронту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принцесі Шарлотті 9: як виглядає іменинниця та яке місце займає у лінії наслідування престолу

Дочці Кейт Міддлтон і принца Вільяма Шарлотті виповнилося 9 років - подружжя показало нове фото іменинниці

Як змінилися прогнози букмекерів після репетицій на "Євробаченні-2024": на якому місці Україна

alyona alyona і Jerry Heil на 4 місці у таблиці букмекерів про переможців Євробачення-2024 - як змінилися шанси інших учасників

Євген Кошовий розповів про службу Пікалова та іншого учасника "Кварталу" в Нацгвардії

Олександр Пікалов і Володимир Мартинець служать - про обов'язки кварталівців розповів їхній колега Євген Кошовий