Лайм

Була по-справжньому Великою! Як українські зірки відреагували на смерть Єлизавети II

Знаменитості не залишилися осторонь трагічної новини з Британії

8 вересня у віці 96 років не стало королеви Британії Єлизавети II. Смерть найдовше правлячого монарха в історії Британії викликала величезну реакцію і потік данини з усього світу, у тому числі й з України. Знамениті українці пишуть у соцмережах скорботні дописи та висловлюють співчуття королівській родині та всій Англії.

Катя Осадча

Українська телеведуча опублікувала в Instagram пам'ятну обкладинку американського журналу Time, присвячену королеві та розповіла, що кілька разів бачила Єлизавету II наживо. Це було на королівських кінних перегонах в Аскоті.

Фото: instagram.com/kosadcha

"Головне, що тоді кинулося в вічі, що медійний образ монарха, що відомий на весь світ, абсолютно відповідає реальності, - згадує Осадча. - Хода, манери, всі навколишні атрибути, люди навколо, що вклоняються в повазі, а не підлесливо, це окремий світ традицій хранителькою яких була Єлизавета".

"Як би нам не розповідали про за лаштунки Букінгемського палацу, які б плітки не розводили і які б скандали не народжувалися, як би в фарбах не розповідали про зради чоловіка в молодості, звинувачували у смерті Діани і надмірних витратах на життя двору, Єлизавета була непохитна в мудрому відношенні до всього", - зазначила ведуча.

Катерина вважає, що дожити королеві до 96 років, зберегти здоров'я та нерви допоміг принцип - "і це теж пройде". Інакше як можна пояснити, що Єлизавета пережила таку кількість світових катаклізмів, починаючи з повоєнних років, зміну правлячих партій, прем'єрів, світового геополітичного ландшафту.

"Я запам’ятала її фразу, що пояснює життя Королеви останні 70 років, коли черговий Прем'єр йшов у відставку, вона сказала: "Ви за час мого правління вже сьомий, ви приходите і йдете, ви втомлюєтеся, хворієте, а я не маю такого права, я не можу нікуди піти". Королево, спи з миром", - написала Катерина.

Юрій Горбунов

Чоловік Осадчої телеведучий Юрій Горбунов також опублікував в Instagram скорботний допис. "Прощавай навіть не одна епоха! Єлизавета друга підтримувала Україну в війні проти Росії! Прощавай!Ти була по-справжньому Великою! Нажаль ніхто не вічний! RIP", - написав він, супроводжувавши публікацію чорно-білою фотографією усміхненої королеви.

Фото: instagram.com/gorbunovyuriy

Маша Єфросиніна

Українська телеведуча зізналася, що її "пришибла" трагічна новина про смерть королеви. "Ще позавчора вона така маленька і майже крихка вітала нову прем'єр-міністерку Великобританії... А сьогодні тихо померла, - написала вона в "сторіз" 8 вересня. - Краще б та мерзота бункерна сковирнулася".

Фото: instagram.com/mashaefrosinina

Даша Астафьєва

На відміну від своїх колег співачка була лаконічною, але також згадала Путіна, як і Єфросиніна. Астаф'єва опублікувала дві "історії": перша із зображенням молодої Єлизавети II та емодзі у вигляді розбитого серця, друга - чорне тло з червоним написом: "Але краще б Путін".

Фото: instagram.com/da_astafieva

Анатолій Анатоліч

"Королева Єлизавета пішла з життя. Дивовижно, що ми всі знаємо її, і ще дивовижніше, що навіть любили її. Хоча де ми, а де Єлизавета... Люди з'являються на цей світ і щось лишають по собі. Що залишиться після нас?" Думаєш про це як раз в такі моменти, коли зникає щось, що здавалося вічним і непохитним. Але ні. Немає нічого і нікого вічного", - написав український телеведучий.

Фото: instagram.com/anatoliyanatolich

Юлія Саніна

Вокалістка рок-гурту The Hardkiss написала, що її шокувала новина про смерть Єлизавети II. "Епоха, історія, легенда… Яке майбутнє чекає монархію? Живемо з вами у час кардинальних світових змін", - написала співачка.

Фото: instagram.com/the_hardkiss

DZIDZIO

Михайло Хома відреагував на смерть британського монарха. Український музикант опублікував фотографію молодої Єлизавети та залишив лаконічний підпис: "Світла пам'ять Королеві!".

Фото: instagram.com/dzidzio

Лілія Ребрик

"Відійшла у вічність королева Великої Британії Єлизавета II. Їй було 96 років. Світла пам'ять...", - написала телеведуча у "сторіз". У наступній "історії" Ребрик показала фотографію подвійної веселки, яка з'явилася над Букінгемським палацом у день смерті королеви.

Фото: instagram.com/liliia.rebrik

Сергій та Сніжана Бабкіни

Зіркове подружжя, яке нині перебуває в Німеччині, також не обійшло стороною трагічну новину з Британії. Музикант вшанував пам'ять Єлизавети її чорно-білою фотографією, танцівниця опублікувала нещодавній яскравий кадр, на якому британська королева зображена у вбранні, яке демонструє підтримку Україні.

Фото: instagram.com/babkin_official/instagram.com/snezhana_babkina

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про ветерана війни Терена, який став новим "Холостяком"

Головним героєм Холостяка 13 став військовослужбовець Олександр Терен Будько - що відомо про захисника, який втратив ноги

Сила надихає нас усіх: представник Латвії на "Євробаченні" зворушливо підтримав Україну

Представник Латвії на Євробаченні-2024 співак Dons заспівав українською пісню Teresa & Maria alyona alyona і Jerry Heil - відео

Любов через покоління: мережу розчулило фото хворого Брюса Вілліса з маленькою онучкою

Тяжкохворий Брюс Вілліс показався з маленькою онучкою Луеттою - який вигляд має 69-річний актор, який хворий на деменцію