Лайм

Вийшов трейлер художнього фільму "Буча" про окупацію міста і порятунок місцевих: відео

Прем’єра стрічки очікується у лютому 2023 року

13 жовтня у Києві презентували тизер-трейлер художнього фільму "Буча". Біографічна драма заснована на реальних подіях, що відбувалися в окупованих містах Київської області у лютому-квітні 2022 року.

У своїй драмі продюсер Олександр Щур та режисер Станіслав Тіунов розкажуть історію порятунку 203 місцевих мешканців, яких із Бучі, Ворзеля, Гостомеля та Ірпені вивозив Костянтин Гудаускас. У 2019 році громадянин Казахстану отримав політичний притулок в Україні та проживав у Бучі на момент російського вторгнення. Завдяки казахстанському паспорту чоловік зміг їздити по окупованій території та вивозити місцевих мешканців. Також у фільмі покажуть порятунок відомого українського композитора Ігоря Поклада, який до березня перебував у холодному підвалі свого будинку у Ворзелі.

У трейлері показані важкі кадри страти українських чоловіків російськими окупантами.

Тизер фільму "Буча" був знятий коштом американських інвесторів і меценатів, які також займуться подальшим його фінансуванням. Зйомки заплановані на грудень-січень, а прем'єра – на лютий 2023 року.

"Маючи вже перші іноземні інвестиції та чітке розуміння, що кожна гривня в Україні необхідна для допомоги нашим збройним силам, ми й надалі плануємо залучати кошти за кордоном за рахунок донатів та інвесторів", – каже Станіслав Тіунов.

Кастинг акторів фільму Буча все ще продовжується, але виконавець ролі головного антагоніста вже відомий. Його зіграє В'ячеслав Довженко - український актор театру та кіно, відомий за роллю Серпня у фільмі Ахтема Сеітаблаєва "Кіборги".

Закінчивши роботу над фільмом, творча команда має намір показати його на міжнародних кінофестивалях та світових стрімінгових платформах.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину

Шанси України на перемогу в "Євробаченні-2024" знову підвищилися: новий прогноз букмекерів

Прогнози букмекерів щодо переможця Євробачення-2024 - аlyona аlyona і Jerry Heil опинилися на третьому місці з ймовірністю 13% - таблиця