Лайм

Новорічна туса: Володимир Дантес показав величезний натовп хасидів в Умані

Прочани приїхали в Україну на святкування Рош га-Шана

З 25 по 27 вересня юдеї відзначають єврейський Новий рік – Рош га-Шана. Незважаючи на війну, в Україну зустріти це свято приїхали понад 20 тисяч паломників.

Хасиди традиційно збираються в Умані, оскільки в цьому місті Черкаської області похований цадик Нахман – рабин, який у 18 столітті заснував течію брацлавського хасидизму. Своїх послідовників він закликав проводити свято разом із ним, тому могила Нахмана стала популярним місцем паломництва.

Фото: Getty Images

Український співак Володимир Дантес хасидом не є, але навідався до Умані під час святкування Рош га-Шана. У своєму Instagram артист показав величезну кількість прочан, які ходять вулицями.

"Заїхав на новорічну тусу", – написав він.

Фото: https://www.instagram.com/vladimirdantes/

Цікаво, що хасидів в Умані зобов'язали дотримуватися комендантської години, за порушення якої їм загрожує депортація.

Фото: https://www.instagram.com/vladimirdantes/

"Прочан-хасидів пускали в єврейський квартал тільки через один офіційний в'їзд. У всіх ретельно перевіряли документи. Дуже суворе ставлення до порушників комендантської години - спійманих на порушенні вперше попереджають, а вдруге - депортують. Але всім порушникам вистачило одного разу", - розповіла Укрінформу прес-секретар фонду ім. Рабі Нахмана Дзвенислава Карплюка.

Фото: SERGEI SUPINSKY/Getty Images

В ефірі телемарафону заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін розповів, що до 26 вересня до Умані приїхали 22800 хасидів. За безпекою у місті стежить понад 600 українських поліцейських.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували