Лайм

Ксенію Собчак в Грузії не впустили у бар, який ввів візи для росіян: відео

"До чого тут пункт Слава Україні?"

Ксенія Собчак приїхала до Тбілісі та вирішила відвідати бар Dadaena, який запровадив "візи" для росіян. Власник закладу Дато Лапарі не впустив російську журналістку і та вступила з ним у суперечку.

Для отримання перепустки до грузинського ресторану громадянам РФ пропонують заповнити анкету, в якій вони мають погодитися з такими твердженнями: "Я не голосував за Путіна, він диктатор"; "Я засуджую російську агресію в Україні"; "Крим - це Україна"; "Мені подобається фраза "Російський військовий корабель, йди на*уй"; "Слава Україні". Також у переліку є пункти, які стосуються окупації Росією грузинських територій.

Фото: Скріншот відео

Собчак обурилася, що росіян "виділяють в окрему категорію" та "обмежують за національною ознакою". Журналістка заявила, що таке ставлення до росіян з боку власника бару є дискримінацією. За її словами, росіяни "навіть не всі знають проблему Абхазії".

"Якщо росіяни, які приїжджають до Грузії не знають про Абхазію та Осетію, то вони просто невігласи і не повинні перебувати тут. Таких росіян тут не чекають, це підтримка російської політики. Вони не знають, що 20% Грузії окуповано Росією?! Якщо росіянин не знає, що прямо зараз російська армія знаходиться в Грузії, що російські танки за 20 км звідси і російські солдати, які вважають себе миротворцями, нелегально перебувають тут і викрадають місцевих жителів... Якщо він цього не знає, а просто приїжджає сюди поїсти хачапурі, то на нього тут не чекають. Вони підтримують політику Росії. Невігластво - це підтримка", - підкреслив Дато Лапарі.

Собчак прийняла пояснення ресторатора, але не зрозуміла "до чого тут пункт Слава Україні?" і пункт "погодитись з тим, що "російський військовий корабель йде зрозуміло куди?".

Фото: Скріншот відео

"До чого тут це? Яке відношення має Україна до Грузії?", - запитала російська журналістка у власника грузинського бару. "А ви що, не бачите зв'язку?", - поставив Лапарі запитання у відповідь, на що Собчак, звичайно ж, сказала "ні".

"Це дві різні суверенні держави. Чому ви у своїй суверенній державі хочете, щоб люди знали не тільки про Абхазію, саме росіяни, а ще наприклад... Я просто знаю дуже багато людей, які не підтримують так звану спецоперацію".

"Це таки війна чи спецоперація?", - уточнив Дато. "Я не маю права говорити для російського телебачення війна, тому що мене за це ув'язнять", - сказала Собчак, викликавши посмішку у грузина. "Ми маємо визначитися: бути проти війни будь-якої в принципі або бути за Україну", - зазначив грузинський ресторатор.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Оперному співаку з України, який має громадянство РФ та підтримує війну, оголосили про підозру

Український оперний співак Василь Герелло підтримує війну в Україні, живе в Росії і має громадянство РФ - артисту оголосили про підозру

Мій Чернігів: Наталка Денисенко відреагувала на ракетний обстріл рідного міста

Українська акторка Наталка Денисенко, яка родом з Чернігова, розповіла, що у день ракетного удару 17 квітня у місті знаходився її син та батьки

Журнал Time назвав найвпливовішими жінками 2024 року дружину Навального та співачку Дуа Ліпу

Юлія Навальна та Дуа Ліпа потрапили до списку 100 найвпливовіших людей від журналу Time - росіянка очолила категорію Лідери