Лайм

Велика честь: Пташка з "Азовсталі" розповіла про виконання гімну на матчі Шахтар - Динамо

"Наша красива, незламна і така сильна"

Парамедик Катерина Поліщук з позивним "Пташка", яка нещодавно звільнилася з російського полону, виконала гімн України перед початком футбольного матчу між українськими командами донецьким "Шахтарем" і київським "Динамо" у Львові. Після виступу вона поділилася своїми враженнями та зізналася, це її перша пісня після всіх випробувань на українській землі.

"Велика честь для мене, перша моя пісня після пекла на вільній землі! Для всіх, хто під жовто-блакитним стягом бореться щодня за нашу Свободу та Незалежність, Мир та Безпеку. "Азовсталь" співає попри все, незламно і безупинно, вона гремить, і вона вистоїть, як вистояла там. Ми повернемось додому всі! – написала Катерина у своєму блозі в Instagram.


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений FC Shakhtar Donetsk (@fcshakhtar)

У коментарях люди подякували "Пташці" за чуттєве виконання гімну, а також зазначили, що дівчина стала для народу України справжнім символом незламності та віри.

"Тебе підтримує вся Україна! Ти - символ незламності!", "Неймовірне виконання! Саме голосом таких людей має лунати славень", "Молодчинка, дуже гарно заспівала, з душею та великою любов'ю до нашого народу!", "До сліз і мурах. Це найчуттєвіше виконання Гімну!", "Катю, як чудово та щиро ви його виконали!", "Наша красива, незламна і така сильна "Пташка", - висловилися користувачі мережі.

Фото: instagram.com/mad_birdie31

21-річна Катерина Поліщук – уродженка Тернополя, музикантка за освітою, закінчила Тернопільський мистецький коледж імені Соломії Крушельницької. Навесні 2021 року у Києві пройшла курси домедичної допомоги та відправилася надавати допомогу бійцям в зону бойових дій на територію Донеччини.

Парамедик медичного батальйону "Госпітальєри". Під час війни 2022 дівчина приїхала до госпіталя в Маріуполі, щоб рятувати людей. Шпиталь розбомбили, тому Катерина з іншими парамедиками потрапила на завод "Азовсталь". Стала відомою завдяки виконанню кількох українських патріотичних пісень в підвалах "Азовсталі".


Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений birdie mad (@mad_birdie31)

19 травня 2022 року "Пташка" разом з іншими медиками та військовослужбовцями ЗСУ, виконуючи наказ президента Зеленського, вийшла з заводу, після чого усі оборонці "Азовсталі" потрапили у російський полон. 21 вересня 2022 року відбувся обмін полоненими. Серед них була і 21-річна катерина. У 2022 році увійшла до рейтингу "30 до 30: обличчя майбутнього" від Forbes.

Читайте також: обмін полоненими: опубліковано список звільнених 215 захисників України.

  • Нагадаємо, "Пташку" покликали в "Голос країни". Дізнайтесь, що відповіла голосиста захисниця "Азовсталі".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil