Лайм

Jerry Heil, Козак Сіромаха, TVORCHI: хто потрапив у лонглист Нацвідбору на "Євробачення-2023"

36 артистів змагатимуться за право представити країну на конкурсі

Організатори Національного відбору на "Євробачення-2023" в Україні "Суспільне мовлення" опублікували список із 36 артистів, які потрапили у лонглист конкурсу. Спробувати свої сили цього року вирішили як молоді виконавці, так і популярні музиканти, котрі вже брали участь у нацвідборах попередніх років.

Так, серед найвідоміших конкурсантів - Jerry Heil, TVORCHI, KRUTЬ (бандуристка Марина Круть), Kozak Siromaha (новий протеже Kalush Orchestra), Лілу45. Також у списку опинилися молоді виконавці, чия музика за останні півроку привернула увагу українських слухачів: Tery, Tember Blanche, Циферблат.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Євробачення Україна (@suspilne.eurovision)

Повний список учасників:

  1. 2TONE
  2. Angelina
  3. DAYTON
  4. Drevo
  5. Elysees
  6. DEMCHUK
  7. FIINKA
  8. Havkа
  9. Jerry Heil
  10. Іана Ковальева
  11. Kozak Siromaha
  12. КРУТЬ
  13. Lue Bason
  14. Moisei
  15. Olivan
  16. OOHLA
  17. Oy Sound System
  18. SASHA
  19. Seréen
  20. sexnesc
  21. Shy
  22. SKYLERR
  23. SOWA
  24. Tember Blanche
  25. Tery
  26. TVORCHI
  27. Victoria Niro
  28. Виноградова
  29. Zetetics
  30. Лілу45
  31. Макс Пташник
  32. Мія Рамарі
  33. Роялькіт
  34. Саша Фадєєва
  35. ТОНКА
  36. Циферблат

Тепер на учасників конкурсу чекають живі прослуховування, після чого музичний продюсер Нацвідбору Дмитро Шуров (Pianoбой) та його команда оберуть фіналістів. Шортлист оголосять до 17 листопада, і вже за місяць журі та глядачі Нацвідбору проголосують за переможця, який представить Україну на "Євробаченні-2023".

"Зараз, під час війни, за повної невизначеності в житті музикантів, цей відбір набуває особливого значення: ми не тільки обираємо гідних представників України на конкурсі, але й можемо почути широку палітру української музики, яка створюється тут і зараз, незважаючи ні на що", – сказав Дмитро Шуров.

Фото: suspilne.media

За його словами, у процесі відбору багатьох музикантів вдалося надихнути та мотивувати, підштовхнути до створення нових пісень та цікавих ідей.

"Багатьом із них було важко знову почати писати, багато музикантів у вимушеній еміграції або на межі зміни професії, або навіть виживання. Є музиканти, які волонтерять, воюють, - каже Шуров. - Тим не менш, маємо лонглист із 36 пісень, в якому є все, від авторської пісні, дрім-попу та року до інді, репу та етніки. Є також кілька потужних сучасних бойовиків, які здатні розірвати будь-яку сцену".

  • Фінал Нацвідбору на "Євробачення-2023" відбудеться 17 грудня у Києві. Концерт проведуть в укритті і покажуть у прямому ефірі. Телеверсію шоу розробить ТОВ "Старлайт Продакшн" ("Х-Фактор", "Холостяк", "Майстер Шеф").
  • "Євробачення-2023" відбудеться у британському Ліверпулі від імені України. Участь у конкурсі підтвердили 37 країн. Деякі відмовилися через великі фінансові витрати на організацію.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Український телеведучий Костянтин Грубич зізнався, що боїться відпускати на фронт свого 27-річного сина Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталія Могилевська показала молодшу доньку Софію з нагоди Дня вишиванки - що відомо про дівчаток, яких удочерила співачка

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букінгемський палац показав архівні портрети королівської родини - на кадрах позували Чарльз III, Єлизавета II та інші