Лайм

Як позбутися неприємного запаху на кухні: прості та натуральні засоби без хімії

Запам'ятайте ці дієві способи

Кожна господиня в арсеналі має не лише декілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися з побутовими завданнями. І якщо ви вже знаєте, як усунути неприємний запах у шафі, візьміть собі на замітку натуральні засоби, які допоможуть вивести його на кухні. theLime докладніше розповідає про це.

Фото: pinterest.com

За допомогою чого можна прибрати неприємні запахи?

Оцет

Як правило, в процесі приготування їжі, наприклад риби, субпродуктів або м'яса, з'являється неприємне амбре. Щоб позбутися таких запахів у приміщенні, ставимо на вогонь невелику каструлю з водою і додаємо в неї 1 ст. л. оцту. Кип'ятимо на середньому вогні кілька хвилин, а потім добре провітрюємо приміщення.

Сіль

Замаскувати специфічний запах пригорілого молока допоможе звичайна сіль. Необхідно присипати поверхню плити сіллю та накрити вологим папером.

Читайте також: Навіщо класти пакетик чаю у холодильник.

Лимонна кислота

Якщо джерелом неприємного запаху є чайник, необхідно засипати до нього 1-2 ч. л. лимонної кислоти на 1-1,5 л води та прокип'ятити кілька хвилин.

Деревне вугілля

Також специфічний запах може з'явитися в кухонних ящиках та шафах, де зберігаються різні крупи та спеції. Тому час від часу потрібно робити ревізію вмісту, також покласти в шафки маленькі мішечки з подрібненим деревним вугіллям, яке буде поглинати неприємні запахи. Іноді їх потрібно змінювати на нові.

Деревне вугілля також можна розкласти на полицях холодильника, щоб позбутися неприємного запаху і там.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі