Лайм

Тарас Тополя показав "сувенір" Папі Римському після його слів про гуманізм росіян: фото

Символічний подарунок понтифіку вручив глава УГКЦ Святослав Шевчук

За період повномасштабного вторгнення РФ в Україну Папа Римський кілька разів робив неоднозначні заяви, через що зазнавав критики з боку суспільства. Наприклад, раніше Франциск сказав, що біженців з України у світі приймають краще, ніж з інших країн. Однак останнє твердження понтифіка виявилося ще більш скандальним.

"Мене вражає жорстокість, яка невластива російському народу, можливо, оскільки російський народ – великий народ. Це жорстокість найманців, солдатів, які йдуть на війну за пригодами... Я волію думати про це саме так, тому що дуже поважаю російський народ, російський гуманізм. Згадайте Достоєвського, котрий донині надихає нас, християн, мислити по-християнськи", - сказав Папа Римський журналістам.

Папа Римський ФранцискФото: Getty Images

На вислови Франциска про гуманізм росіян та невіру в жорстокість окупантів на українських землях відреагував лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя. У своєму блозі в Instagram музикант показав "сувенір", який отримав понтифік після своїх слів. "Уламок російської міни, яка зруйнувала фасад будівлі української греко-католицької церкви в м. Ірпінь, що під Києвом (березень 2022)", - свідчить напис італійською.

Фото: instagram.com/tarastopolia

"Папі Римському "сувенірчик" привезли. Може дійде, нарешті. І він перестане закривати очі на те, як сотні років миролюбиву націю окупантів диявол плутає. Не ображайтеся. Зрештою, він же не винен, що в банку Ватикана багато багато грошей миролюбивих окупантів. Так просто сталося," - прокоментував ситуацію Тополя.

Читайте також: Папа Римський зробив гучну заяву про постачання зброї в Україну.

Нагадаємо, глава Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Святослав Шевчук нещодавно зустрівся з Папою Римським Франциском у Ватикані та під час зустрічі подарував йому цей фрагмент російської міни.

"Це символічний подарунок не лише тому, що це фрагмент російської міни, котра знищила наш храм у місті-мученику Ірпені, але також тому, що подібні фрагменти російських мін, бомб і ракет ми щоденно витягуємо з тіл військових, цивільних і навіть невинних дітей. Вони є видимими знаками тотального знищення та смерті, які Росія несе на українську землю", - наголосив глава УГКЦ.

  • Наприкінці серпня Ватикан вперше назвав Росію агресором та ініціатором війни в Україні та засудив її дії. Це стало відповіддю на невдоволення Києва нещодавніми висловлюваннями Папа Римського, який назвав загиблу доньку ідеолога "російського миру", яка активно поділяла цінності батька, "невинною жертвою".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували

Український актор Євген Шумілов загинув на фронті, захищаючи пораненого побратима

На фронті загинув український актор театру та кіно Євген Шумілов, який захищав Україну від початку повномасштабної війни

Українська співачка повідомила про третій викидень і зізналася, чи хоче ще дітей

Співачка Альона Омаргалієва розповіла, що пережила три викидні - виконавиця зізналася, чи не втратила надію народити другу дитину