Лайм

Це наш захист: як зірки привітали українців з Днем мови та писемності

Українська мова - одна з головних цінностей нашої країни

Щороку, 9 листопада, наша країна відзначає День української писемності та мови. У 2022 році через вторгнення РФ це свято набуло особливого значення, адже за існування української мови та культури віддають свої життя наші захисники та захисниці.

Володимир Зеленський на честь свята написав підбадьорливий допис в Instagram. Привітання на своїх сторінках залишили й українські знаменитості.

"Незалежність, гідність, свобода, Батьківщина, священний обов’язок, незламність – слова, важливі для кожного українця. Зовсім скоро почуємо й нові: перемога, мир, справедливість, відродження. Із Днем української писемності та мови!", - написав президент України.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Зеленський (@zelenskiy_official)

Юрій Горбунов

"З Днем української мови та писемності! Наша мова одна з найкрасивіших і наймелодійніших в світі! Українці віками боронять свій духовний скарб, своє днк, свою ідентифікацію! Бо це наш щит, наш духовний форпост, наш захист! І скільки б ворог не намагався знищити нас, йому це ніколи не вдасться! Бо українці знають собі і своїй культурі ціну!! Розмовляйте українською, думайте українською! Слава Великій українській мові і культурі! Слава Україні!", - написав телеведучий.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Продюсер.Телеведучий (@gorbunovyuriy)

Читайте на тему: Не лише гарна і мелодійна: 10 цікавих фактів про українську мову

Олег Собчук

"З моменту повномасштабної війни багато хто в нашій країні перейшов на українську мову. Довгі роки рашисти намагалися викоренити нашу солов’їну, але їм це не вдалося і ніколи не вдасться! Зараз як ніколи потрібно згадати, що рідна мова - це наш національний код. Плекаймо її, любімо, розмовляймо українською, адже це велика мова великого народу!", - зазначив лідер гурту "СКАЙ".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від СКАЙ | SKAI (@skaiband)

Володимир Завадюк

"Вітаю всіх з Днем української мови та писемності. Краще прямо зараз починати говорити, навіть з помилками, рідною, аніж все життя російською. Вчіть солов'їну", - закликає продюсер.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Zavadiuk Volodymyr (@zavaduk)

Євген Клопотенко

"Я став собою на 100%, коли перейшов на українську мову. І ніякі коучі по пошуку свого Я не потрібні. Базовий ти - це твоя мова, ну і їжа, звичайно. Тож давайте продовжувати говорити українською, писати українською, їсти українське, займатись коханням українською (це для ти хто ще не пробував), думати українською, лаятись українською, дякувати нашим захисникам українською. Бо воно таке все справжнє і тепле, коли українською. З Днем української писемності та мови", – привітав шеф-кухар.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Наталка Денисенко

"Зі святом! Сьогодні День української писемності і мови. У мене вперше за декілька тижнів такий гарний настрій сьогодні. Хай живе Україна! Хай живе наша мова і культура! Це величезний скарб який ми маємо від наших пращурів, і який не дивлячись на заборони і спотворення - живий! Зробімо все для нашого процвітання. Давайте користуватися нашою мовою, популяризувати її, любити її. Слава Україні", - написала українська акторка.

Фото: instagram.com/natalka_denisenko_official

Читайте також: День української писемності та мови: історія та особливості святкування

Аліна Паш

"Нині Україна відзначає дуж важливе свято для мене – день моєї рідної мови, День Української Писемності. Вдячна за такий скарб! І як ж файно мати своє рідне слово! Свій меч і свій щит, - написала співачка. - Українською я звертаюсь до найрідніших. Українською я молюсь й пишу пісні. Українською я говорю до себе в найщасливіші й найважчі моменти. Українською я мрію. Українською розмовляю і милуюсь нею. А ще вивчаю далі глибини нашої мови, не цураючись особливостей свого рідного краю, адже там чимало коралів та перл, котрі таки не зуміли загарбники викрасти чи знищити".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Alina Pash (@alinapash)

Христина Решетник

"Мова - то є головна зброя і одне з найголовніших показників, що нас відрізняє від окупантів. Пам'ятаймо про це! Я рада, що принаймні, в столиці, частіше чуєш рідну. Люди, що переїхали з Харкова, Запоріжжя, в розмові зі мною переходять. Їм складно, навіть дуже, але намагаються. За це великий респект!", - поділилася дружина телеведучого Григорія Решетника.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Khrystyna Reshetnik (@kristina_reshetnik)

ROXOLANA

"З Днем української писемності та мови, - привітала співачка. - В цей день пропоную згадати ваше улюблене слово українською. Останнім часом мені дуже подобається слово "мжичка". Про нього я дізналась лише кілька років тому, мені розповів про нього тато. Мжичка – це такий дрібнесенький дощик, який переходить у туман. Насправді це така холодна, може, іноді і не дуже приємна погода, але коли називаєш її "мжичка", вона одразу асоціюється із чимось кумедним, а на душі стає трохи тепліше. Дуже люблю це слово".

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Роксолана Сирота ROXOLANA (@roxolanas)

Камалія

"Вітаю з Днем української мови та писемності! Зізнаюсь, я лише на шляху опанування ніжної й мелодійної. А ще вітаю всіх причетних з Днем працівника культури та аматорів народного мистецтва!", - привітала співачка.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Kamaliya (@kamaliyaofficial)


Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал thеLime і дізнайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа