Лайм

Як вивести запах поту з взуття: 10 швидких способів, які підходять для зими

Ці народні засоби знайдуться у кожному будинку

Кожен із нас не раз стикався з поширеною проблемою – як у теплих кімнатних капцях, так і у вуличному взутті з'являється характерний запах. Справа в тому, що в зимовий період багато людей тривалий час проводять у закритому взутті, через що ноги часто пітніють, і в теплому та вологому середовищі швидко розмножуються бактерії, які і є причиною неприємного запаху. theLime ділиться перевіреними лайфхаками, за допомогою яких народних засобів можна позбутися цієї проблеми.

Фото: pinterest.com

Які народні засоби допоможуть усунути запах поту у взутті?

1. Сіль

У кожної господині вдома точно знайдеться сіль, яка є чудовим абсорбентом. Беремо старі шкарпетки, наповнюємо їх сіллю і залишаємо всередині улюбленої пари взуття на ніч. Аналогічно можна використовувати дитячу присипку, тальк або борну кислоту в порошку.

2. Харчова сода

Впорається із запахом поту в черевиках і звичайна сода. Можна повторити те саме, як і з сіллю, насипавши в носок порошок, або зробити домашній дезодорант для взуття на її основі. Змішуємо 3 ст. л. соди та 1 ст. л. крохмалю, а також кілька крапель будь-якої ефірної олії або парфуму. Потім розкладаємо отриману суміш у старі шкарпетки та відправляємо на ніч у черевики чи чоботи.

3. Перекис водню

Перекис водню – дезінфікуючий засіб, який не лише ліквідовує "аромат", а й убиває мікроби – причину його появи.

Щоб видалити неприємний запах, змочуємо ватний диск перекисом та обробляємо внутрішню частину черевиків. Особливу увагу приділяємо швам. Залишаємо виріб із перекисом усередині приблизно на добу.

Читайте також: Як швидко висушити вологе взуття за допомогою солі: корисний лайфхак.

4. Оцет

Змочуємо ватний тампон у розчині столового оцту та обробляємо внутрішню частину черевиків. Загортаємо їх у пакет та залишаємо приблизно на добу. Оцет, як і перекис водню, вбиває бактерії.

5. Активоване вугілля

Беремо приблизно 10 таблеток активованого вугілля, подрібнюємо їх у ступці або за допомогою качалки та насипаємо в черевики з неприємним запахом. Залишаємо на ніч, а вранці витрушуємо. Залишки можна почистити пилососом.

6. Марганцівка

Для цього потрібно заздалегідь придбати марганцівку. Робимо простий розчин: 8 кристаликів розчиняємо у 1 л води. Наносимо суміш на вату і протираємо нею всередині взуття із запахом поту.

7. Сушена меліса або м'ята

М'ята та меліса – природні ароматизатори, запах яких переб'є неприємний. Просто насипаємо сушене листя і залишаємо на 12-24 години.

8. Ефірні олії

Для того, щоб позбутися запаху поту у взутті, капаємо декілька крапель олії чайного дерева, лаванди, евкаліпту або будь-якого цитрусу на устілку. Залишаємо на ніч, потім протираємо її.

9. Біла глина

Її, як і сіль або соду, можна насипати безпосередньо в черевики або скористатися старими шкарпетками. Залишаємо приблизно на 8-12 годин у взутті.

10. Силікагель

Невеликі пакетики з кульками, як правило, кладуть у коробки із взуттям, сумками, друкованою продукцією, виробами із дерева та іншими предметами, що бояться вологості. Його також можна купити у зоомагазині. Цей сипкий матеріал насипаємо в тканинні мішечки або старі шкарпетки і залишаємо в неприємно пахучому взутті.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також