Лайм

Чи можна чистити пральну машину від накипу лимонною кислотою

Запам'ятайте ці прості правила

Навіть найдосвідченіша господиня хоча б один раз у житті стикалася з проблемою накипу. Найчастіше він з'являється в електричному чайнику та звичайній прасці, а також у пральній машині. theLime вирішив докладніше розповісти, як його позбутися в домашніх умовах, а від якого засобу краще відмовитися.

Насамперед, розберемося, чому утворюється накип. Справа в тому, що до складу водопровідної води входять солі магнію та кальцію, які випадають в осад при кип'ятінні та утворюють накип усередині приладів.

Фото: pinterest.com

Чим небезпечний накип? Вона осідає і накопичується на нагрівальному елементі і, відповідно, шкодить, знижуючи його термін експлуатації. Згодом це може призвести до поломки пральної машини.

Найпопулярніші народні засоби від накипу – це лимонна кислота, сода та оцет.

Читайте також: 5 поганих звичок під час прання, які шкодять вашій пральній машині.

Чи можна чистити пральну машину від накипу лимонною кислотою?

Експерти не рекомендують використовувати лимонну кислоту для пральної машини. Вона негативно впливає на гумові складові та призводить до швидкого зношування цих елементів приладу.

Які засоби можна використовувати для пральної машини?

Сода

Для очищення машини від накипу краще взяти кальциновану, а не харчову соду, тому що в ній набагато більше лугу, а значить вона ефективніше справляється із забрудненнями.

У відсік для порошку засипаємо 100 г кальцинованої або 200 г харчової соди і запускаємо машинку без білизни приблизно на 30-40 хвилин із температурою 40-60°С. Через 20 хвилин ставимо на паузу і чекаємо 2-3 години, потім доводимо процес прання до кінця.

Оцет

Беремо 200 мл 9% оцту, виливаємо у відсік для кондиціонера, вмикаємо прання без білизни із найдовшою програмою та максимальною температурою. Через 20 хвилин ставимо на паузу і чекаємо 1,5-2 години, потім вмикаємо знову і чекаємо, поки вона завершить прання.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У мережі пліткують про розлучення Дженніфер Лопес з Беном Аффлеком: співачка відреагувала

В мережі підозрюють, що Дженніфер Лопес та Бен Аффлек розлучаються - співачка зробила неоднозначну заяву

Електронна черга не діє: Анатолій Анатоліч розповів про невдалу спробу потрапити в ТЦК

Анатолій Анатоліч заявив, що електронні черги в ТЦК не працюють - шоумен поділився своїм досвідом та висновками

Артем Пивоваров відверто висловився про рідного батька, з яким намагався налагодити стосунки

Артем Пивоваров вперше прокоментував тему стосунків з батьком, який пішов із сім'ї - співак намагався налагодити спілкування з ним