Лайм

Знайшли на пізній стадії: український співак розповів про серйозну хворобу, яку передають кліщі

Артист продовжує лікування

Український співак Антон Крамер повідомив, що у нього діагностували хворобу Лайма на пізній стадії. Інфекційне захворювання, яке передають кліщі, вражає опорно-руховий апарат, нервову систему та серце.

Подробицями про своє здоров'я виконавець поділився в Instagram. Зокрема, у публікації він написав, що помітив симптоми ще минулого літа, проте тоді не звернув на них уваги. Згодом чоловік намацав перший запалений лімфовузол, який час від часу починав боліти. А у жовтні 2023 року хвороба вразила тазостегновий суглоб, і тепер Антону потрібна операція по його заміні.

Читайте також: Як уберегтися від укусів кліщів та хвороби Лайма: поради інфекціоніста.

Антон КрамерФото: скриншот

До цього також додалися й інші неприємні симптоми: "задишка, аритмія, мігруючі по всьому тілу болі, нудота, набряки кінцівок, погіршення координації та мовлення, і просто вбивча втома. Втома, від якої боляче стояти. Стадія пізня, почуваюся реально кепсько".

Крамер зазначив, що до постановки точного діагнозу пройшов довгий шлях і обслідувався якнайменше у шести лікарів, які не могли визначити, що із ним трапилось. Він чесно зізнався, що пошуки та консультації вичерпали всі його фінансові резерви, тому звернувся до підписників із проханням про фінансову допомогу. Співак повідомив, що попереду його чекають подальші обстеження, аналізи, консультації, антибіотики та гіалуроновий укол, вартість якого 7к.

Приблизно через добу після публікації допису музикант знову вийшов на зв'язок та розповів, що необхідна сума на курс антибіотиків та укол в кульшовий суглоб вже зібрана. Ба більше, користувачі мережі об'єднали свої зусилля та скинули артисту в 20 разів більшу суму.

Читайте на тему: Не завжди інфікує. Лікар уточнила, коли укус кліща буває небезпечним.

співак розповів про свою хворобуФото: instagram.com/antonkramer_

Крамер залишив для юзерів слова подяки, а також розповів про самопочуття: "Вчора я почав пити антибіотики, мене навіть трошки пожарило ввечері і вночі. Уявляв себе пекельною піччю для бактерій бореліозу. Шукаємо причину задишки, завтра УЗД серця. Сподіваюсь, воно здорове. Переживаю, в дитинстві була тахікардія. Буває гірше, буває легше, але зазвичай вдихнути на повні груди мені складнувато".

Після знімку з милицями виконавець запевнив, що може нормально пересуватися, але нога і деякі інші частини тіла продовжують боліти.

"Для тих, кому цікава доля ноги – так, вона болить, ще з жовтня я можу ходити, підкульгую. Просто в мене ще крім ноги кілька кінцівок болить: і шия... і поперек... Але все буде ок. Я вдячний знати, що нарешті маю змогу нормально обстежитися і пролікуватися, і близьких людей поруч. Без вас цього б не було. Дякую ще раз. Низько вклоняюсь", - поділився він.

Читайте на нашому сайті: Інфекціоніст розповів, як розпізнати хворобу Лайма після укусу кліща.

Фото: instagram.com/antonkramer_

Для довідки: хвороба Лайма (кліщовий бореліоз, Лайм-бореліоз) - інфекційне трансмісивне захворювання, яке переносять іксодові кліщі. Одним із джерел інфекції є годувальники кліщів - невеликі ссавці й деякі види птахів. Більшість випадків хвороби фіксують із травня до листопада. Хвороба Лайма може матикілька стадій: ранню локалізовану; ранню дисеміновану та пізню хронічну.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! ідписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Олексій Завгородній із гурту Время и Стекло підтвердив роман з танцівницею Юлією Сахневич - артист показав романтичне відео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Україну вперше з 2014 року приїхала представниця королівської родини герцогиня Единбурзька - що відомо про її поїздку, фото та подробиці