Лайм

"Жоден письменник в Україні не збере тисячі людей, крім одного": Кокотюха про скандал навколо ТЦК та "Океану Ельзи"

Український письменник заявив, що до облави ТЦК на концерті довів провал влади у підготовці до війни

Український письменник Андрій Кокотюха прокоментував обурення частини суспільства перевіркою документів з боку ТЦК після концерту гурту "Океан Ельзи" в Києві.

Своїми думками Кокотюха поділився з "Апострофом".

Зокрема, письменник вказав на провал інформаційного супроводу мобілізації.

"Ця проблема має комплексний характер і не обмежується однією такою акцією. До облави ТЦК на концерті "Океану Ельзи" довела абсолютно провалена ще перед масштабним вторгненням державна політика в плані підготовки до війни. Коли їх попереджали, треба було думати про рекрутинг, мобілізацію, Сили оборони вже тоді, а не потім перекладати все на добровольців, а далі вмивати руки й перекладати всю провину на людей, які з різних причин не служать. Не було організовано правильної інформаційно-пропагандистської кампанії, яка б пояснювала людям, що служба в ЗСУ - це не квиток в один кінець, що людина має права й обов’язки, що до людей ставляться не так, як в Росії, а з повагою", - сказав він "Апострофу".

Разом з тим, письменник вважає, що відсутність рівних правил та корупція відбивають бажання служити у війську.

"Коли люди йдуть до війська й бачать корупційні скандали, бачать тих, хто без всяких підстав виїжджає за кордон, тікає і там лишається, маю на увазі чоловіків призовного віку; коли люди бачать, що всі животні рівні, але деякі рівніші за інших, це абсолютно демотивує", - зауважив співрозмовник видання.

Кореспондентка "Апострофа" поцікавилася, якою була б реакція письменника на облаву ТЦК під час його заходу.

"На заході з моєю участю такого не станеться, бо на захід з моєю участю не прийде багато тисяч людей. Не прийдуть багато тисяч чоловіків на захід з моєю участю. Я не музикант, і жоден автор книжок в Україні, крім мого кума (Сергія Жадана - ред.), не збере багато тисяч людей", - відповів Кокотюха.

Раніше фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук зробив заяву після інциденту із працівниками ТЦК, які затримували людей відразу після концерту його гурту у столичному Палаці спорту.

Новини партнерів

Читайте також