Відомий український ресторатор Савелій Лібкін поділився з підписниками секретами підготовки до свята Великодня.
Про це повідомляє "Апостроф Лайм", посилаючись на допис ресторатора у Facebook.
Він розповів, що йдеться не лише про традиційні великодні страви, а про дім, пам’ять, а в світлі останніх подій - про стійкість.
"Великдень - це не тільки про паски. Це не лише про візерунки яскравих крашанок й писанок. Це про дім. Це про пам’ять. Це тепер про стійкість. Й завжди про світло. Ви ж знаєте, що кожен з нас несе своє світло. Люблю Великдень й з роками все більше. Тому що тепер це для мене трошки й про неможливе: зібрати всіх доньок, які в різних країнах, забути про тиск на мій бізнес й ризик що моя улюблена "Дача" не стане спадкоємним бізнесом, тому що комусь треба цей ласий шматок біля моря. Великдень це про силу життя. Я готуватиму великодні страви й додам до столу тюлечку, молоду картопельку й свою віру в Одесу....", - повідомив Лібкін.
Він зазначив, що завжди готує святковий стіл так, ніби малює картину: кольори й смак мають вкластися в гармонію, без поспіху, з увагою до деталей, з любов’ю, адже він "є дзеркалом того, що в тебе всередині".
"Паска - як і має бути: висока, жовта, без “зайвого”. Тільки ваніль, родзинки й трохи терпіння. Яйця фарбую в лушпинні - як мама в дитинстві. Все просто, але зі змістом. А ще - узвар. Не з пакетика,а справжній: з димком, з сушених яблук, груш і трохи чорносливу. Такий, що пахне дитинством у бабусі. Обов’язково - тюлька. Так, тюлька. Бо це Одеса... І лимонад. Той самий, домашній, з Дачі. Хто знає - той розуміє... А поруч - ковбаска, хрін з буряком, щось зелене, свіже, весняне. Це і є Великдень", - додав ресторатор.
Нагадаємо, раніше ресторатор Савелій Лібкін поділився своєю бесідою з воїном, який завітав до нього в ресторан.