Приготувати торт на будь-який смак в домашніх умовах - не проблема. Інша справа - наявність вільного часу. Коли немає можливості стояти біля плити і стежити за коржами, на виручку прийдуть рецепти тортів без випічки.
Чи буде такий торт гіршим за інші? Зовсім ні, адже існує маса рецептів тортів без випічки, в яких також використовуються ягідні начинки, шоколадна глазур та інші популярні складові. Сьогодні The Lime згадав простий рецепт сирно-полуничного торта, який не забере багато часу, але явно здивує своїми смаковими якостями. Впорається з ним навіть кулінар-початківець.
Отже для приготування полуничного торта без випічки нам знадобляться наступні інгредієнти:
- желатин (10 г)
- вода (50 мл)
- темний шоколад (100 г)
- вершкове масло (70 г)
- кукурудзяні пластівці (100 г)
- сир (200 г)
- цукор (1 ст. ложка)
- ванільний цукор (½ ч. ложки)
- молоко (100 мл)
- білий шоколад (100 г)
- жирні вершки (100 г)
- полуниця (200 г)
Процес приготування торту без випічки буде складатися з 7 взаємозалежних етапів. Отже, давайте приготуємо ваш десерт.
Етап 1: Заливаємо в невеликій посудині желатин і залишаємо його набухати на необхідний час (дивіться на упаковці).
Етап 2: Поки чекаємо готовності желатину, розтоплюємо темний шоколад з вершковим маслом на водяній бані. Отриманим рідким шоколадом заливаємо пластівці і ретельно перемішуємо. Таким чином ми отримаємо основу нашого торту.
Етап 3: Застеляємо пергаментом обробну дошку. Ставимо на неї форму для випічки. Борти зсередини краще застелити пекарським папером, так наша основа не прилипне до посудини. Викладаємо пластівці в форму, вирівнюємо і трохи притоптуємо. По готовності прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Етап 4: Додаємо до сиру цукор звичайний і ванільний, збиваємо блендером. Гріємо до кипіння молоко і додаємо до нього готовий желатин, ретельно перемішуємо до повного його розчинення. Далі поєднуємо в посудині молоко з сиром і так само старанно все перемішуємо. Вже в готову масу додаємо білий шоколад, знову перемішуємо.
Етап 5: Даємо сирно-шоколадній масі охолонути до кімнатної температури. Збиваємо вершки і також з'єднуємо все в одній посудині.
Етап 6: Половину отриманого мусу виливаємо в форму з основою і знову прибираємо на 10 хвилин, але вже в морозильну камеру. А в цей час викладаємо шар порізаної на пластинки полуниці (завжди можна експериментувати з будь-якими іншими ягодами і фруктами) і виливаємо другу половину мусу. Ставимо в холодильник на дві-три години.
Етап 7: Ось і все. Ваш торт з полуницею і сиром готовий. Відклеюємо пергамент знизу і викладаємо торт на блюдо.
У якості бонуса також пропонуємо вам пару цікавих відеорецептів з приготування тортів без випічки.
- Читайте також на The Lime перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясним приготуванням.
Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.