Лайм

Готуємо вдома сирно-полуничний торт: простий покроковий рецепт без випічки

З цим рецептом впорається навіть кулінар-початківець

Приготувати торт на будь-який смак в домашніх умовах - не проблема. Інша справа - наявність вільного часу. Коли немає можливості стояти біля плити і стежити за коржами, на виручку прийдуть рецепти тортів без випічки.

Чи буде такий торт гіршим за інші? Зовсім ні, адже існує маса рецептів тортів без випічки, в яких також використовуються ягідні начинки, шоколадна глазур та інші популярні складові. Сьогодні The Lime згадав простий рецепт сирно-полуничного торта, який не забере багато часу, але явно здивує своїми смаковими якостями. Впорається з ним навіть кулінар-початківець.

Отже для приготування полуничного торта без випічки нам знадобляться наступні інгредієнти:

  • желатин (10 г)
  • вода (50 мл)
  • темний шоколад (100 г)
  • вершкове масло (70 г)
  • кукурудзяні пластівці (100 г)
  • сир (200 г)
  • цукор (1 ст. ложка)
  • ванільний цукор (½ ч. ложки)
  • молоко (100 мл)
  • білий шоколад (100 г)
  • жирні вершки (100 г)
  • полуниця (200 г)

Процес приготування торту без випічки буде складатися з 7 взаємозалежних етапів. Отже, давайте приготуємо ваш десерт.

Етап 1: Заливаємо в невеликій посудині желатин і залишаємо його набухати на необхідний час (дивіться на упаковці).

Етап 2: Поки чекаємо готовності желатину, розтоплюємо темний шоколад з вершковим маслом на водяній бані. Отриманим рідким шоколадом заливаємо пластівці і ретельно перемішуємо. Таким чином ми отримаємо основу нашого торту.

Етап 3: Застеляємо пергаментом обробну дошку. Ставимо на неї форму для випічки. Борти зсередини краще застелити пекарським папером, так наша основа не прилипне до посудини. Викладаємо пластівці в форму, вирівнюємо і трохи притоптуємо. По готовності прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

Етап 4: Додаємо до сиру цукор звичайний і ванільний, збиваємо блендером. Гріємо до кипіння молоко і додаємо до нього готовий желатин, ретельно перемішуємо до повного його розчинення. Далі поєднуємо в посудині молоко з сиром і так само старанно все перемішуємо. Вже в готову масу додаємо білий шоколад, знову перемішуємо.

Етап 5: Даємо сирно-шоколадній масі охолонути до кімнатної температури. Збиваємо вершки і також з'єднуємо все в одній посудині.

Етап 6: Половину отриманого мусу виливаємо в форму з основою і знову прибираємо на 10 хвилин, але вже в морозильну камеру. А в цей час викладаємо шар порізаної на пластинки полуниці (завжди можна експериментувати з будь-якими іншими ягодами і фруктами) і виливаємо другу половину мусу. Ставимо в холодильник на дві-три години.

Етап 7: Ось і все. Ваш торт з полуницею і сиром готовий. Відклеюємо пергамент знизу і викладаємо торт на блюдо.

У якості бонуса також пропонуємо вам пару цікавих відеорецептів з приготування тортів без випічки.

  • Читайте також на The Lime перевірений часом рецепт торта з кабачків з помідорами та сиром. Смачне вітамінне блюдо не тільки прикрасить будь-який святковий стіл, а й стане відмінною заміною важким м'ясним приготуванням.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Можна вносити добрива прямо в лунку: чим підживити перець, щоб отримати гарний врожай

Як вибрати підходящий ґрунт для вирощування болгарського перцю, а також які натуральні добрива необхідно вносити в лунку при посадці  

М'ясна страва на Великдень-2024: як приготувати соковиту яловичину "Біф Веллінгтон"

Як у домашніх умовах приготувати соковиту м'ясну страву з яловичини під назвою Біф Веллінгтон, щоб здивувати гостей на Великдень  

Незважаючи на тривожні сигнали: які знаки Зодіаку намагаються змінити свого партнера

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які у стосунках намагаються змінити своїх коханих - у списку опинилися Овни, Терези, Діви, Риби