Лайм

Готуємо вдома лечо по-болгарськи: простий рецепт запашної закуски на зиму

Лечо чудово підійде до страв з м'яса та картоплі

За вікном початок жовтня, і якщо ви ще не встигли поповнити запаси заготовок на зиму, саме час ним зайнятися. Нещодавно ми розглядали рецепти різних салатів з кабачків, а також ділилися порадами, як правильно заморозити овочі. Сьогодні пропонуємо приділити час смачній та дуже ароматній закусці - лечо по-болгарськи.

Фото: pixabay.com

Цей варіант заготовки не відрізняється особливими труднощами в приготуванні, проте за рахунок інгредієнтів у рецепті порадує вас приємним смаком. Зберігається лечо без проблем як у льосі, так і в квартирі. Відмінно доповнює м'ясні страви і всі варіанти картоплі. Давайте-но подивимося, як готується закуска, і що особливого в рецепті по-болгарськи.

Рецепт лечо по-болгарськи налічує всього кілька простих інгредієнтів. Наведений далі список розрахований на 2 літри консервації. Отже, нам знадобляться:

  • Помідори (1,5 кг)
  • Різнобарвний болгарський перець (1 кг)
  • Цукор (3 ст. ложки)
  • Сіль (1 ст. ложка)
  • Гвоздика (2 шт.)
  • Запашний перець (2 горошини)
  • Чорний перець (2 горошини)

Для приготування лечо нам також знадобиться м'ясорубка або блендер. А виконаємо ми всього кілька кроків.

Крок 1: Миємо перці, вичищаємо насіння, коріння та нарізаємо їх кільцями або кубиками. На смак вашої закуски це ніяк не вплине. Те ж саме робимо з помідорами, тільки з них варто видалити шкірку, а нарізані шматочки подрібнити блендером або м'ясорубкою до стану пюре.

Крок 2: Переливаємо помідорне пюре в глибоку каструлю і ставимо на вогонь. На невеликому вогні варимо 15 хвилин, при цьому помішуємо і знімаємо піну. Через 15 хвилин додамо до посудини гвоздику та спеції.

Крок 3: У гаряче пюре додаємо нарізані перці і продовжуємо варити до їх розм'якшення. Тоді ж додаємо сіль та цукор. Все це ретельно перемішуємо і варимо ще 15 хвилин під кришкою.

Крок 4: Ще гаряче лечо розкладаємо в сухі стерильні банки і закочуємо. Ставимо банки на кришки, накриваємо теплою ковдрою і так залишаємо до повного охолодження.

Після того як банки охолонуть, лечо можна сміливо перенести в льох, а можна зберігати вдома в коморі. Взимку закуска прикрасить ваш стіл і додасть чудових овочевих нот до ваших страв. І рекомендуємо подумати про консервацію з запасом, щоб незабаром не виявити, що ваші полички вже спорожніли.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що приготувати з картоплі: блогерка поділилася оригінальним рецептом на вечерю

Тушкована картопля з м'ясом та овочами - як її зробити швидко та легко - покроковий рецепт від кулінарної блогерки

Як Великдень відзначають у західних країнах: цікаві традиції свята

31 березня Великдень святкують християни західного обряду - католикі, протестанти та інших - як його відзначають, традиції та факти про свято

Знайдуть спільну мову з будь-якою свекрухою: найкращі невістки по знаку Зодіаку

Астрологи назвали найкращих невісток за знаками Зодіаку - у списку опинилися Овни, Близнюки, Терези та Козероги