Лайм

Як приготувати вдома празький торт: детальний рецепт і поради ласунам

Як своїми руками приготувати знаменитий десерт

Навряд чи хтось не знає, що таке знаменитий Празький торт. Цікаво, що його цілком реально зробити вдома своїми руками. І для цього зовсім не обов'язково бути професійним кондитером. Потрібно тільки слідувати крокам, які ми опишемо в цьому матеріалі.

Отже, для приготування торта нам знадобляться такі інгредієнти: цукор (150 г), борошно (115 г), масло вершкове (40 г), какао (25 г), яйця (6 шт.). Для просочення: вода (200 мл), цукор (100 г). Для крему: масло вершкове (200 г), згущене молоко (120 г), вода (20 мл), жовток, какао (10 г), ванільний цукор (2 ч. л.). Для глазурі: шоколад гіркий (100 г), масло вершкове (100 г), абрикосовий джем (50 г).

Крок 1: Змішати борошно і какао, просіяти цю суміш через сито.

Крок 2: Відокремити білки від жовтків, в окремому посуді збити жовтки з половиною цукру (75 г). Збивати потрібно близько 3-4 хвилин, поки суміш не стане світлою.

Крок 3: Білки охолодити і збити 5-7 хвилин до стійких піків. Поступово додавати цукор, що лишився. Коли весь цукор буде в мисці, збивати ще декілька хвилин до готовності. Як її визначити? Дуже просто - акуратно переверніть миску. Якщо суміш досить збита, вона буде густою і не буде стікати.

Крок 4: Акуратно поєднати жовтки і білки. Робити це потрібно великою ложкою або лопаткою, перекладаючи по одній ложці і акуратно перемішуючи.

Крок 5: Додати борошно з какао. Додавати потрібно також акуратно і постійно перемішуючи.

Крок 6: Коли тісто буде однорідним, потрібно додати розтоплене вершкове масло.

Крок 7: Форму для бісквіта змастити маслом і присипати борошном. Перекласти в неї тісто і відправити в духовку на 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 8: Остудити бісквіт і розрізати його на коржі.

Крок 9: Змішати інгредієнти для просочення. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити кілька хвилин.

Крок 10: Дати просоченню повністю охолонути.

Крок 11: Робимо крем. Для цього потрібно змішати жовток з водою, потім поставити суміш на вогонь. Додати в неї згущене молоко і цукор, все акуратно перемішувати. Варимо до загустіння на повільному вогні, постійно помішуючи.

Крок 12: Масло розм'якшити і збивати міксером 5 хвилин. Акуратно змішати його з заварною основою. Знову збити, потім додати какао.

Крок 13: Полити коржі просоченням, змастити кремом і приступити до глазурі.

Крок 14: Змастити торт абрикосовим джемом і прибрати його в холодильник.

Крок 15: Шоколад і масло розтопити в каструлі, важливо не тримати суміш на вогні занадто довго, щоб не було грудок. Досить дочекатися повного розчинення шоколаду.

Крок 16: Дістати торт з холодильника і полити його шоколадною сумішшю. Дочекатися висихання і перекласти на красиву тарілку. За бажанням, верхівку можна прикрасити тертим шоколадом або цукровою пудрою.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Хочуть бути головними: які знаки Зодіаку прагнуть домінувати над іншими

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, які намагаються у всьому домінувати над іншими людьми – серед них Леви та Овни

Що робити з блідою розсадою перцю та баклажанів: допоможе просте підживлення

Бліда розсада перцю та баклажанів - у чому причина, чим підгодувати, щоб вона стала зеленою та міцною - поради городникам

Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку

Як у домашніх умовах зробити рисові трикутники з консервованим лососем під назвою онігірі, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї