Лайм

У Каліфорнії закрили парк через агресивного індика - птаха назвали безжальним велоцираптором

Індик звик до пригощань і занадто наполегливо вимагає їх у перехожих

Розарій Morcom в каліфорнійському місті Окленд довелося закрити після того, як місцевий індик Джеральд почав нападати на людей. На птаха надійшло кілька скарг в Оклендську службу захисту тварин, і Департамент парків та місць відпочинку змушений був прийняти непросте рішення.

До того, як COVID-19 відправив жителів Окленда на самоізоляцію, Джеральда часто бачили мирно гуляючим в околицях. Він став улюбленцем публіки, проводжаючи учнів до школи разом з їх батьками. Однак після карантину птаха ніби підмінили: він став агресивно атакувати людей, з якими стикається. За інформацією People, позивачі називали Джеральда "безжалісним" і порівнювали його з велоцираптором з фільму "Парк Юрського періоду".

Фото: flikr.com

"Місто знає і серйозно ставиться до кількох випадків нападів індика в парку. Ми вважаємо це проблемою громадської безпеки", - йдеться в повідомленні Департаменту парків. Чиновники навіть спробували умовити колег з Департаменту дикої природи Каліфорнії переселити індика, але ті відмовилися втручатися, вказавши, що це не вирішить проблему, та й законодавством штату не передбачено.

Фото: Twitter

Щоб зупинити атаки Джеральда, вирішено було припинити годувати його та інших диких тварин, які стали частіше наближатися до людей. Нападів стало менше, але індик все ще переслідує випадкових перехожих.

"Експерти по дикій природі вважають, що перевиховання індика спрацювало б, якби він відступив і тримався на відстані від людей. На жаль, він не робить цього на постійній основі, навіть з дуже невеликою кількістю людей в парку, - розповіла співробітниця Оклендської служби захисту тварин. - Нам повідомили, що це спрацює тільки в тому випадку, якщо годування індиків та інших диких тварин повністю припиниться. Тоді є надія, що відвідувачі можуть скоро повернутися в розарій".

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників