Лайм

Кажуть, на Івана Купала не можна купатися і ходити в ліс: як і чому з'явилися заборони цього свята

Традиції свята 6-7 липня

Свято Івана Купала відзначається 6-7 липня. У цей час прийнято проводити різні обряди і слідувати цілій низці давніх традицій, про які ми розповімо вам в цьому матеріалі.

Фото: firstregion.com.ua

У купальську ніч не можна спати

Раніше люди вірили, що в купальську ніч активізується найрізноманітніша нечисть. Тому намагалися не лягати спати до самого світанку, щоб ніяка зла сила не змогла застати зненацька і нашкодити. Зараз нічне неспання на Купала залишилося тільки в якості традиції, і дотримуються неї далеко не скрізь.

Фото: zavodila.com

На Івана Купала не можна купатися у водоймах

Як вже говорилося раніше, на Івана Купала стають активними різні містичні істоти. Наприклад, русалки і водяні. Саме з цієї причини в купальську ніч не прийнято купатися в озерах, річках і так далі. Раніше вважалося, що безпечно заходити в воду тільки до заходу сонця. Інакше нечисть може потягти на дно.

Фото: shostka-news.com

Не можна ходити в ліс

З тієї ж причини на Івана Купала не ходять в ліс і на луг. Лісовики, відьми, мавки, перевертні та інші істоти можуть чекати там на свою здобич. Особливо уважними та обережними слід бути самотнім молодим дівчатам, вагітним жінкам та літнім людям.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього