Лайм

Як людина втрачає тепло на морозі: журналіст показав цікавий експеримент з тепловізором

Придивіться: червоний - тепло, зелений - холодно

Чому мама була права, коли змушувала носити шапку взимку? На це питання найкраще відповість тепловізор, яким і озброївся журналіст BBC Олі Мартін. Хлопець наочно показав, як людське тіло втрачає тепло на холоді, і ця гра кольорів на його тілі заворожує: червоний - тепло, зелений - холодно.

Відео експерименту з'явилося на YouTube-каналі BBC Earth Unplugged, де зібрало понад мільйон переглядів. У кадрі журналіст поступово роздягається на морозі шотландського високогір'я, демонструючи реакцію організму на холод.

Як уже згадувалося вище, червоним кольором відображаються ті ділянки тіла, які ще зберігають тепло, зеленим - ті, які вже його втратили. Маленькі зелені точки на тілі Мартіна - це крихти снігу.

Цікаво, що одним з перших зелених ділянок стала голова Мартіна - шкіра голови охолола за лічені секунди.

BBC Earth Unplugged Фото: кадр з відео

Цікавим виявився і експеримент зі снігом. Щоб показати різницю температур тіла, журналіст зліпив сніжок, а після цього доклав руку до грудей.

BBC Earth Unplugged Фото: кадр з відео

  • Читайте також на theLime, як канадські лікарі заступилися за повних людей - вони прийшли до висновку, що велика вага не завжди говорить про погане здоров'я.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього