Лайм

Як приготувати вдома смачні ліниві голубці: рецепт, який заощадить ваш час

Як урізноманітнити улюблену страву

Як приготувати голубці і витратити на це мінімум часу? Відповідь очевидна: готуйте ліниві голубці. Адже багато в чому це блюдо навіть смачніше за традиційне. Хоча, як кажуть, на смак і колір... Перевіреним рецептом лінивих голубців ділиться телеведуча і кулінар Тетяна Литвинова.

Спершу зберемо всі необхідні інгредієнти: фарш (свинина, яловичина, 600 г), морква (150 г), цибуля ріпчаста (150 г), чебрець (1 гілочка), часник (4 зубчики), масло Гхі (1 ст. ложка), помідори Пілаті (700 мл), рис "Басматі" (140 г), капуста пекінська (1 шт), перець чорний, сіль (за смаком), мускатний горіх (щіпка), сметана 15% (200 г).

Фото: рецепти Тетяни Литвинової в YouTube

Для приготування голубців нам знадобиться всього кілька кроків:

Подрібніть фарш у м'ясорубці з великими отворами. Скористайтеся теркою, щоб подрібнити овочі.

Увімкніть вогонь, киньте вершкове масло на сковороду та додайте туди часник з чебрецем. Потім додайте до сковороди натерті овочі. Помідори Пілаті потрібно також подрібнити в блендері й додайте до сковороди разом з фаршем. Посоліть та поперчіть.

Тепер займіться капустою. Розріжте її навпіл та дрібно наріжте ножем. При цьому потрібно залишити два цілих листа, щоб викласти з них дно.

Вистеліть дно цілими листами капусти. Викладіть зверху фарш, а на шар фаршу додайте сметану. Потім викладіть шар капусти і зверху знову додайте фарш.

Помістіть посудину в духовку на 40 хв. Запікайте при температурі 180°. Ідеальною для запікання буде форма 23х23х8.

Після того, як розріжете готову страву, викладати її краще з центру, щоб не зіпсувати і не пом'яти інші шматочки. Зверху додайте ложку сметани та подавайте на стіл.

Фото: рецепти Тетяни Литвинової в YouTube

Читайте також на theLime, як готують піцу в глибинках Італії. Спробуйте зробити таке блюдо для родини.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні