Як приготувати голубці і витратити на це мінімум часу? Відповідь очевидна: готуйте ліниві голубці. Адже багато в чому це блюдо навіть смачніше за традиційне. Хоча, як кажуть, на смак і колір... Перевіреним рецептом лінивих голубців ділиться телеведуча і кулінар Тетяна Литвинова.
Спершу зберемо всі необхідні інгредієнти: фарш (свинина, яловичина, 600 г), морква (150 г), цибуля ріпчаста (150 г), чебрець (1 гілочка), часник (4 зубчики), масло Гхі (1 ст. ложка), помідори Пілаті (700 мл), рис "Басматі" (140 г), капуста пекінська (1 шт), перець чорний, сіль (за смаком), мускатний горіх (щіпка), сметана 15% (200 г).
Для приготування голубців нам знадобиться всього кілька кроків:
Подрібніть фарш у м'ясорубці з великими отворами. Скористайтеся теркою, щоб подрібнити овочі.
Увімкніть вогонь, киньте вершкове масло на сковороду та додайте туди часник з чебрецем. Потім додайте до сковороди натерті овочі. Помідори Пілаті потрібно також подрібнити в блендері й додайте до сковороди разом з фаршем. Посоліть та поперчіть.
Тепер займіться капустою. Розріжте її навпіл та дрібно наріжте ножем. При цьому потрібно залишити два цілих листа, щоб викласти з них дно.
Вистеліть дно цілими листами капусти. Викладіть зверху фарш, а на шар фаршу додайте сметану. Потім викладіть шар капусти і зверху знову додайте фарш.
Помістіть посудину в духовку на 40 хв. Запікайте при температурі 180°. Ідеальною для запікання буде форма 23х23х8.
Після того, як розріжете готову страву, викладати її краще з центру, щоб не зіпсувати і не пом'яти інші шматочки. Зверху додайте ложку сметани та подавайте на стіл.
Читайте також на theLime, як готують піцу в глибинках Італії. Спробуйте зробити таке блюдо для родини.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.