Лайм

Топ-5 засобів, які впораються з нальотом на плитці у ванній

Вирішіть проблему без зайвого клопоту

Різноманітні лайфхаки, які у наш час легко знайти у мережі, допомагають швидко вирішити побутові проблеми. Наприклад, позбутися вапняного нальоту на крані за допомогою професійного трюку або ж зробити ванну білосніжною за допомогою саморобного засобу. Тож якщо ви вже перевірили ефективність цих та інших методів, пропонуємо вашій увазі ще один, не менш корисний. У цьому матеріалі ми розповімо, які засоби впораються з нальотом на плитці у ванній. Найбільший і головний їхній плюс: ці інгредієнти точно є у вашому домі.

Фото: unsplash.com

Як відмити плитку у ванній від нальоту: топ-5 засобів

  • господарське мило. Мило потрібно нанатерти на дрібній тертці, після чого стружку додати в теплу воду та перемішати. Готовий мильний розчин нанесіть на плитку за допомогою губки, добре намильте та залиште на півгодини подіяти. Після завершення вказаного часу просто змийте залишки засобу чистою водою та протріть на завершення сухою ганчіркою.
  • Сода. Засіб нанесіть на мокру губку, після чого потріть забруднені місця у ванній та також залиште на півгодини – щоб сода встигла подіяти. Після чого змийте засіб чистою водою.

Читайте також: Достатньо нанести трохи рідини: названий спосіб відмити ущільнювач у пральній машинці.

  • Оцет – наступний ефективний засіб, який допоможе вам впоратися з нальотом. Рідину слід перелити в пульверизатор, далі нанести на плитку та залишити на 20-30 хвилин. На завершення поверхню потрібно потерти губкою та змити залишки засобу водою.
  • Нашатир. 30 мл засобу слід розвести в 1 л води. Готовий розчин нанесіть на плитку за допомогою пульверизатора, залиште на 5 хвилин, потім змийте водою.
  • Лимонна кислота – ще один народний засіб, який врятує плитку у ванній від нальоту. Для приготування очищуючого розчину лимонну кислоту потрібно розчинити у воді в пропорції 1:2 та залишити до появи білих розводів. Після цього засіб слід змити теплою водою.

Рекомендація: не варто використовувати лимонну кислоту в чистому вигляді, оскільки вона може пошкодити плитку. Також старайтесь уникати її попадання на шви - вони від цього руйнуються.

Фото: unsplash.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня