Болгарський перець - популярний овоч, який має приємний солодкуватий смак та соковиту м'якоть, завдяки своїм характеристикам він є популярним інгредієнтом у багатьох стравах. Перець варто збирати у правильний період, аби овоч довго зберігався, не втрачаючи товарного вигляду та смакових якостей.
У виданні Ukr.media фахівці розповіли, що перці варто збирати у період, коли вони досягли так званої технічної стиглості.
Солодкий перець
Городники радять збирати урожай перцю тоді, коли він набув необхідних розмірів, але ще остаточно не почервонів. Це дасть можливість рослині довго обдаровувати вас смакотою.
Читайте також: Ялинковий живопліт: як створити оригінальну огорожу з хвойних дерев.
"Тоді при правильному зберіганні перець може пролежати до двох місяців, тоді як при повній стиглості перець зберігається гірше – приблизно два тижні", – розповіли про нюанси досвідчені городники.
Також вони додали, що перці варто акуратно зрізати гострим ножем чи ножицями, а не грубо викручувати. Перед процедурою інструмент має бути стерилізованим, аби не заразити рослину хворобами.
Додамо, що солодкий перець дуже корисний, бо містить багато вітамінів, мінералів та антиоксидантів. Він зміцнює імунітет, гарно впливає на зір та стан шкіри, а також підтримує здоров'я серцево-судинної системи та сприяє нормалізації травлення.
Раніше ми писали, як потрібно боротися з грибницею, яка живиться соками огірків, забираючи сили та знижуючи врожайність. Уражена хворобою рослина, окрім плям, має деформоване листя, яке втрачає яскраво-зелений колір та жовтіє.