Цьогоріч дуже гарно вродили яблука. Українська блогерка Ірина Есман розповіла, як правильно зберігати плоди, аби вони всю зиму залишалися свіжими та смачними.
Блогерка на сторінці в Instagram показала, як звичайний папір може забезпечити яблукам надійний захист.
Читайте також: Ще одний мініврожай: що варто посадити у вересні після дощу.
"Щоб яблука зберігалися до весни, важливо їх правильно зберегти. Один із найпростіших і перевірених способів – зберігати в папері", – порадила жінка.
Авторка блогу уточнила, що папір захищає від вологості й процесів гниття.
"Це дуже зручно – розгорнув, і фрукт ніби щойно з дерева", – додала вона.
Як підготувати яблука на зиму
Треба обрати плоди без пошкоджень. Варто пам'ятати, що навіть невеличка тріщина може зіпсувати плоди.
Кожне яблуко треба загорнути в тонкий папір. Ідеально, якщо обрати пергаментний або газетний без фарби.
Плоди потрібно покласти шарами у ящик, який варто розмістити у прохолодному місці. Комора або підвал - класичне місце для зберігання.
Яблука треба періодично перевіряти: якщо якесь зіпсувалося, його треба одразу викинути.
Раніше ми писали, що зробити, аби хурма прижилася в саду. Досвідчені садоводи наголошують, що восени під час посадки на ділянці хурми, треба використовувати стимулятори.
Цікаві новини для вас:
- Стійкість до стресів та хвороб: як прополіс може допомогти рослинам на городі.
- Вражають серце та нирки: які кімнатні рослини є небезпечними для котів.
- Три хвилі висадки: зробіть це восени і здивуєтесь кількості полуниці у травні.