Цьогоріч дуже гарно вродили яблука. Українська блогерка Ірина Есман розповіла, як правильно зберігати плоди, аби вони всю зиму залишалися свіжими та смачними.

Блогерка на сторінці в Instagram показала, як звичайний папір може забезпечити яблукам надійний захист.

Фото: Facebook

Читайте також: Ще одний мініврожай: що варто посадити у вересні після дощу.

"Щоб яблука зберігалися до весни, важливо їх правильно зберегти. Один із найпростіших і перевірених способів – зберігати в папері", – порадила жінка.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Авторка блогу уточнила, що папір захищає від вологості й процесів гниття.

"Це дуже зручно – розгорнув, і фрукт ніби щойно з дерева", – додала вона.

Як підготувати яблука на зиму

Треба обрати плоди без пошкоджень. Варто пам'ятати, що навіть невеличка тріщина може зіпсувати плоди.

Кожне яблуко треба загорнути в тонкий папір. Ідеально, якщо обрати пергаментний або газетний без фарби.

Плоди потрібно покласти шарами у ящик, який варто розмістити у прохолодному місці. Комора або підвал - класичне місце для зберігання.

Яблука треба періодично перевіряти: якщо якесь зіпсувалося, його треба одразу викинути.

Раніше ми писали, що зробити, аби хурма прижилася в саду. Досвідчені садоводи наголошують, що восени під час посадки на ділянці хурми, треба використовувати стимулятори.

Цікаві новини для вас: