Досвідчені садоводи та городники знають, що шкірку від картоплі не завжди треба викидати, адже це ефективне органічне добриво. Його варто використосувати у жовтні, аби наступного року мати щедрий урожай.
На сайті українського видання "На пенсії" йдеться про те, як правильно підгодовувати картопляними шкірками дерева та інші рослини.
Шкірка картоплі - скарб
У шкірці картоплі міститься велика кількість калію, крохмалю, фосфору та магнію. Ці елементи дуже важливі під час росту рослин та зміцнення кореневої системи, а також лушпиння покращує загальний стан ґрунту. Відповідно кухонні відходи можна використати з користю для рослин.
Читайте також: Яскрава гортензія: після цього добрива квіти з клумби скажуть "дякую".
Спочатку картопляні шкірки треба знезаразити, аби у ґрунт не потрапили грибки та бактерії. Найпростіший метод - покласти шкірки у морозильну камеру приблизно на добу.
У жовтні підготовлені шкірки картоплі треба закопати поблизу плодових дерев на глибину 12-15 см, дотримуючись дистанції приблизно 0,5 м від стовбура. Така турбота про дерева матиме ефект "вау" вже навесні. Дерева швидко відродяться, зміцніють, а восени обдарують вас хорошим урожаєм.
Картопляне лушпиння можна поєднати з іншими органічними добривами, зокрема перегноєм, компостом, гноєм тощо.
Раніше ми писали, як виростити лимон без саджанця у квартирі. У приміщенні передусім має бути комфортна температура, хороша вологість повітря та багато світла.