Лайм

Вибори-2019: хто з українських зірок проходить до Верховної Ради

Хто незабаром почне опановувати нову професію і за що мають намір боротися новоспечені нардепи

У неділю, 21 липня, в Україні відбулися дострокові парламентські вибори. Примітно, що цього року до Верховної Ради масово кинулися українські знаменитості - зірки телебачення, співачки, актори та гумористи. Що правда, переконати виборців вдалося не всім.

Офіційно результати виборів ще не були оголошені, але до кінця цього тижня вже можна визначити імена тих, кому все ж доведеться опановувати нову професію.

  • Святослав Вакарчук (музикант, співак, лідер гурту "Океан Ельзи")
  • Партія "Голос"

Як часто пригадують Вакарчуку журналісти, в політику він прийде не вперше. Дебют музиканта в стінах ВР стався у 2007 році, тоді лідер ОЕ став депутатом від блоку "Наша Україна - Народна самооборона". У своїх інтерв'ю Вакарчук вже не раз зазначав, що нова професія ніяк не вплине на життя його гурту, який так само буде давати концерти в повному складі.

  • Олександр Скічко (телеведучий, шоумен, зірка шоу "Україна має талант", ведучий Євробачення-2017 у Києві)
  • Партія "Слуга народу"

Плюс один до числа шоуменів у Верховній Раді. До партії "Слуга народу" приєднається ведучий Олександр Скічко. Як часто згадують таблоїди, сьогодні Скічко також є зятем Леоніда Юрушева - бізнесмена і одного з найбагатших людей України. У своїх зверненнях до фоловерів в мережі шоумен заявляв, що йде в політику, тому що йому набридло слухати порожні обіцянки нардепів і їздити розбитими дорогами.

  • Роман Грищук (телеведучий, актор, керівник студії "Мамахохотала")
  • Партія "Слуга народу"

Приєднатися до числа нардепів IX скликання вирішив і КВН-щик, комік Роман Грищук. На новому робочому місці керівник студії "Мамахохотала" пообіцяв боротися за процвітання української столиці та відстоювати питання молодіжної політики.

  • Микола Тищенко (бізнесмен, ресторатор, екс-суддя кулінарного проекту "МастерШеф")
  • Партія "Слуга народу"

Зірка соцмереж, ресторатор Микола Тищенко теж бачить себе в стінах Верховної Ради. Колишній суддя кулінарного шоу має намір допомагати президенту в питаннях реформ, безпеки країни, а також збирається докласти зусиль до боротьби з корупцією.

  • Юрій Корявченков (КВН-щик, гуморист, актор студії "Квартал 95")
  • Партія "Слуга народу"

Всупереч чуткам, по слідах лідера студії "Квартал 95" пішов лише актор Юрій Корявченков. Як і Вакарчук, зайнявши місце в ВР, комік не має наміру залишати свою діяльність у "Кварталі". При цьому Корявченков обіцяє збільшити інвестиції в медицину.

Кому пощастило менше

Незадовго до виборів ЗМІ називали десятки імен знаменитостей, які нібито зібралися до Верховної Ради. За фактом в бюлетенях "зіркових" імен виявилося значно менше. І все ж пройти до святая святих не вдалося шоумену Сергію Притулі, співачці Анастасії Приходько, її колегам по цеху Михайлу Поплавському, Іво Бобулу, Віталію та Світлані Білоножко, а також гумористу Сергію Сивохо.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях