Лайм

Бачу чорні квадрати в Інстаграм Ріанни, Хейлі Бібер та інших знаменитостей. Що вони означають?

2 червня в США проходить акція Black Out Tuesday

У вівторок, 2 червня, в Інстаграм-акаунтах знаменитостей США з'являються чорні квадрати. Деякі публікують свої пости з хештегами #BlackOutTuesday та #BlackLivesMatter.

На момент написання цього матеріалу схожі пости з'явилися в акаунтах співачки Ріанни, учасника гурту Linkin Park Майка Шиноди, моделей Белли Хадід, Кім Кардаш'ян, Хейлі Бібер, актриси Шерон Стоун, репера Каньє Уеста та інших. Таким чином знаменитості підтримують акцію Black Out Tuesday та висловлюють протест проти расової несправедливості.

Що сталося?

У США з 25 травня тривають масові протести, спровоковані смертю афроамериканця Джорджа Флойда. Чоловіка затримали в Міннеаполісі за підозрою у використанні фальшивої купюри в $20. Після затримання один з поліцейських більше семи хвилин утримував Флойда на асфальті, придавивши його шию коліном. При цьому затриманий не чинив опору і неодноразово повторював, що не може дихати.

Під коліном поліцейського Флойд знепритомнів, а вже незабаром лікарі констатували смерть. Цей інцидент став приводом для акцій проти поліцейського насильства і расизму в Міннеаполісі, а пізніше і в інших містах країни. Протести супроводжуються погромами, мародерством і зіткненнями з поліцією. Влада деяких міст вивела на вулиці Національну гвардію і оголосила комендантську годину. Понад чотири тисячі учасників протестів були затримані, п'ятеро загинули.

Black Out Tuesday і затишшя музичної індустрії

Як пише 2 червня The New York Post, акція Black Out Tuesday є відповіддю на інцидент, який стався в Міннеаполісі. У цей день музична індустрія США оголосила затишшя - вирішенні вимкнути музику, щоб говорити і чути суспільство. Крім вищезазначених хештегів, акція також супроводжується хештегом #TheShowMustBePaused.

Про рішення підтримати акцію заявили лейбли Columbia Records (Бейонсе, Адель, Брюс Спрігнстін), RCA Records (Джастін Тімберлейк, Пінк), Interscope Records (Леді Гага, Біллі Айлиш, Кендрік Ламар), Warner Music Group, що включає Atlantic Records та Warner Bros. Records, Capitol Music Group, що включає Capitol Records і Motown Records, та інші.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймЗірки
Теги: США