Лайм

Сергій Міхалок в Одесі вперше заговорив про події в Білорусі

Уже кілька днів шанувальники співака чекають його реакції на події в Мінську та інших містах Білорусі

Співак і музикант Сергій Міхалок, якого останні кілька днів критикують за відсутність будь-якої реакції на масові акції протесту в Білорусі, вперше заговорив про події. Вийшовши на сцену концерту "Ляпіс 98" в Одесі, фронтмен гурту назвав своїх співгромадян "воїнами світла", що правда, на цьому довгоочікувана заява і завершилася.

"Я знаю, що всі наші брати-білоруси - воїни світла поборють всіх Дартів Вейдерів, - заявив зі сцени Міхалок. - Але я тут не для того, щоб геополітичну х**** [дурницю] розповідати, а для того, щоб співати вам о******* [дуже хороші] пісні". Слова співака з посиланням на глядача приводить "Страна".

Тим часом на особистій сторінці Міхалка у Facebook, де раніше розгорілися суперечки про те, чи повинен музикант коментувати події в Білорусі, з'явився черговий кліп. Лідер гуртів "Ляпис Трубецкой" і Brutto опублікував кліп до пісні "Середній віки". В думках фоловери Міхалка знову розділилися.

"Сергію, я ваш давній шанувальник. Ми всі чекаємо вашої хоч якоїсь реакції на те, що відбувається. Не можна мовчати", - запевнили в одному з коментарів. Деякі ж користувачі впевнені, що пісні музиканта говорять за нього в достатній мірі.

"Сергій, я не сумніваюся у вашій підтримці боротьби білорусів і я впевнений, що ви робите все, що можете. Не слухайте і не беріть близько до серця все, що пишуть під цим постом і під попереднім. Дуже легко закидати звинувачення, не знаючи контекстів. Тримайтеся. Жыве Беларусь!" - продовжили в дискусіях.

  • Тим часом жителі Білорусі продовжують виходити на вулиці із закликом до президента Олександра Лукашенка скласти повноваження. У Мінську учасники масових акцій знайшли нову героїню - омонівці спробували затримати пенсіонерку з прапором, але жінка не дозволила. Її відповідь правоохоронцям зробила її знаменитістю в мережі.
  • За подіями в Білорусі в ці дні стежать мільйони людей в усьому світі, не залишаються осторонь і художники, які підтримують учасників масових акцій тематичними ілюстраціями. Ми зібрали 15 робіт, які передають настрій протестуючих і виявляють їм підтримку.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також