Лайм

Українські музиканти зняли потужний кліп на підтримку протестуючих в Білорусі

У кліпі "Героям" з'явилися діячі культури, волонтери та активісти з України та Білорусі

Рок-групи БЕZ ОБМЕЖЕНЬ, KOZAK SYSTEM, СКАЙ і Артур Данієлян випустили музичне відео на пісню "Героям", записану українською та білоруською мовами. "Цей трек - підтримка для українських Воїнів, а також для всіх людей, які протестують зараз в Білорусі. Для всіх незламних і сильних духом, - пояснили музиканти. - Ніщо не зупинить ідею, час якої настав".

Пісню "Героям лідер" БЕZ ОБМЕЖЕНЬ Сергій Танчинець написав в 2020 році для українських воїнів, але коли в Білорусі почалися протести проти режиму Олександра Лукашенка, музикант з Мінська Лявон Вольські переклав її куплети білоруською мовою. "Більшість людей, які вийшли на вулиці в Мінську та інших містах Білорусі, підтримують ті ж принципи, що і українці у часи Революції Гідності", - вважають артисти.

Режисер Артем Григорян зняв кліп на 48 поверсі найвищого житлового будинку в Україні. Також на відео з'являються Олег Сенцов, Сергій Притула, Василь Вірастюк, Ахтем Сеітаблаєв, журналіст Айдер Муждабаев, телеведучий Олексій Мочанов, волонтер Віталій Дейнега, продюсер Віталій Дроздов та інші відомі українці з активною громадянською позицією.

У мережі тепло сприйняли посил пісні і музичного відео. "Те почуття, коли душу розриває гордість за нас і за наших талановитих хлопців!" - пишуть у коментарях. - "Дуже гарна пісня! Завжди переймаюся патріотизмом і завжди підтримую свободу! Живе Білорусь!"

  • Державний прапор Республіки Білорусь витісняють біло-червоно-білі національні штандарти. Розповідаємо історію прапора, під яким проходять протести в Білорусі.
  • Білоруські художники показали фотографії жертв силовиків прямо на вулиці, під столичною мистецькою галереєю "Арт Білорусь". Серед тих, хто став живим стендом для знімків, опинилися побиті на протестах громадяни.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях