Лайм

Найстарша подружня пара в світі поділилася секретом сімейного щастя - вони разом 79 років

Щасливий шлюб довгожителі побудували на взаємній повазі і емоційній зрілості

110-річний еквадорець Хуліо Сезар Мора Тапіа і його дружина, 104-річна Вальдраміна Кінтерос Рейес, потрапили в Книгу рекордів Гіннесса як найстаріша подружня пара в світі: вони уклали шлюб 79 років тому. Довгожителів сертифікували як подружжя з найбільшим сукупним віком - 214 років.

Фото: guinnessworldrecords.com

Хуліо Сезар і Вальдраміна познайомилися під час шкільних канікул: дівчина відвідувала сестру, яка жила в тому ж будинку, що і її майбутній чоловік. Молоді люди подружилися і незабаром покохали одне одного, але батьки були проти їхніх стосунків. Лише в 1941 році, ставши фінансово незалежними, вони одружилися на таємній церемонії в найстарішій церкві міста Кіто - Ла Іглесіа-де-Ель-Белен. Вальдраміна зізналася, що Хуліо Сезар підкорив її палким норовом і красивими віршами, а сам він закохався в дівчину за її красу, добре серце і твердий характер.

У родині Тапіа, які все життя працювали вчителями, народилося п'ятеро дітей, і своїм головним досягненням вони вважають те, що всі вони здобули вищу освіту. Старший син Хуліо і Вальдраміни помер у віці 58 років, але у них досі величезна сім'я: 11 онуків, 21 правнук і 9 праправнуків. "Єдність сім'ї - це головне. Життя стає кращим, коли сімейне життя будується на любові, повазі, чесній праці і належній освіті", - вважає подружжя.

Фото: guinnessworldrecords.com

Аура Сесілія, одна з дочок подружжя довгожителів, сказала, що її батькам досі подобається компанія одне одного. Разом вони люблять ходити в кіно і театр, копатися в городі і збирати великі обіди для сім'ї та друзів.

Своїм довгим і щасливим шлюбом Хуліо Сезар і Вальдраміра зобов'язані зрілості і повазі одне до одного. "Любов і зрілість, які були у нас як у пари з самого початку шлюбу, дозволили нам пізнати одне одного і емоційно вирости, - кажуть вони. - Це було непросто, бо у наших родичів були погані стосунки. Але з часом ми змогли об'єднати їх і стали прикладом для підростаючого покоління. Ми підтримували одне одного повагою, співчуттям і увагою, ніколи не сперечалися і не сварилися. Були розбіжності, але їх не помічав жоден з наших дітей".

Фото: guinnessworldrecords.com

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Після скандалів я став сильніше": Андрій Джеджула про особисте, війну та дивні вчинки колег

Телерадіоведучий Андрій Джеджула розповів про свою діяльність під час війни, волонтерство, не зовсім зрозумілі вчинки колег та особисте життя.

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер